Nemzetközi foci

„Brutál erős” ellenfelet búcsúztattak Gulácsiék

A kapus szerint csak az számít, hogy továbbjutottak.

Korábban beszámoltunk arról, hogy hiába szenvedett hazai pályán 2-0-s vereséget a Gulácsi Péterrel kiálló RB Lepizig az Európa Liga Play Off körében a Napolitól, a németek 3-3-s összesítéssel, idegenben lőtt több góllal jutottak a legjobb tizenhat közé.

Nagy a baj!
Gyilkossággal vádolják a LaLiga-sztárt

A lefújás után a két gólt kapó magyar kapus így összegzett.

– A Nápoly ma megmutatta, milyen roppant komoly minőséget képvisel a támadószekciójuk. Nekünk egy célunk volt: még egy kört menni a sorozatban, mindegy, ezt hogy érjük el. Ez sikerült, most csak ez számít.

Az olasz Eurosport így értékelte a lipcsei játékosokat:

Gulacsi 6 – Laimer 5, Upamecano 6,5, Konate 5, Bernardo 5,5 – Sabitzer 6, Kampl 5,5, Demme 5, Bruma 6 (Dal 83’ Forsberg Sv) – Werner 5 (Dall’87’ Augustin Sv), Poulsen 6 (Dal 91’ Ilsanker Sv).

A WhoScored osztályzata: (a kapusnál csak három lipcsei játékos zárt jobb ponttal!)

Gulácsi 6,7-es osztályzattal zárt a szaklapnál Fotó: WhoScored

A találkozó után így értékelt a lipcseiek mestere, Ralph Hasenhüttl.
– Nagyon büszke vagyok arra, hogy egy ilyen neves ellenfelet tudtunk búcsúztatni. Tegnap is kiemeltem, mennyire nehéz kilencben percre számítunk, és nem is tévedtünk. A Napoli nagy kockázatot vállalt és megmutatta, micsoda minőséget képviselnek. Brutálisan erős ellenfél volt. A támadószekciójuk rengeteg borsot tört a védelmünk orra alá. Az első bekapott gól után sok minden megváltozott, szünetben próbáltam taktikailag is változtatni, de játékosaim nem tudtak annyira higgadtak maradni, mint Nápolyban. Vereséget szenvedtünk, az eredménnyel nem lehetünk elégedettek, de látni kell, milyen erős csapat a NApoli. Hiszem, hogy megnyerhetik a Scudettót – így a Leipzig mestere.

Napoli, 0-1

Napoli, 0-2

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik