Nemzetközi foci

Mire lesz képes Dárdai csapata a Bayern ellen?

Az utóbbi tíz bajnokijukon győztes bajorok 19 pontos előnnyel vezetik a tabellát.

A címvédő és toronymagasan listavezető Bayern München a Dárdai Pál irányította Hertha BSC-t fogadja a német Bundesliga hétvégi, 24. fordulójában. Az utóbbi tíz bajnokijukon győztes bajorok 19 pontos előnnyel vezetik a tabellát, s most újabb lépést tehetnek a bajnoki cím felé.

A Bayern eddig mindössze két vereséget szenvedett el és két döntetlenje van, utóbbiak közül az egyik éppen a berliniek otthonában született, még október elején (2-2). A Hertha 2018-as mérlege nem túl fényes, két vereség és három döntetlen mellett ugyanakkor aratott egy bravúros győzelmet is, méghozzá a Bayer Leverkusen otthonában.

Fotó: Getty Images

A Herthához hasonlóan Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim sem lehet túl büszke az idei teljesítményére, hat meccsen ugyanis mindössze egy győzelmet szerzett, és két döntetlen mellett háromszor kikapott. A kilencedik helyen álló együttes most azt a 12. Freiburgot fogadja, amely idegenben igencsak gyengén teljesít, így esély kínálkozik a javításra.

Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig csütörtökön este még az Európa Ligában szerepelt, az olasz listavezető Napoli ellen harcolta ki a továbbjutást, majd vasárnap egy könnyebbnek tűnő feladat, a sereghajtó Köln elleni bajnoki vár rá, ugyancsak otthon.

Bundesliga, 24. forduló:

Péntek,
20.30:
Mainz–Wolfsburg
Szombat,
15.30: Bayern München-Hertha BSC
15.30: Hannover 96-Borussia Mönchengladbach

15.30: Hoffenheim-Freiburg
15.30: VfB Stuttgart-Eintracht Frankfurt
18.30: Werder Bremen-Hamburger SV
Vasárnap,
15.30: Bayer Leverkusen-Schalke 04
18.00: RB Leipzig-1. FC Köln
Hétfő,
20.30: Borussia Dortmund-Augsburg

Olvasói sztorik