Nemzetközi foci

Gulácsiék újabb csoda kapujában?

A bukik szerint nem csak a magyar kapus, hanem Kádár Tamás csapata is favorit az Európa Ligában.

Az Európa Liga legjobb harminckét csapata között továbbra is négy magyar játékos érdekelt. Kádár Tamás és a Dinamo Kijev egy héttel ezelőtt 1-1-es döntetlent ért el az AEK Athén otthonában, míg Gulácsi Péter RB Leipzigje a Napoli vendégeként aratott 3-1-es győzelmet. A kazah FC Asztanába sérülése után visszatérő Kleinheisler Lászlónak sok oka nem volt az örömre, hiszen a Sporting CP idegenben nyert 3-1-re. Szoboszlai Dominiket nem nevezte a Red Bull Salzburg, az osztrákok nélküle értek el 2-2-es döntetlent a Real Sociedad otthonában.

Kádárék kedvező helyzetben az 1-1 után? Fotó: Genya SAVILOV / AFP

Csütörtökön kerül sor a párharcok visszavágóira, ekkor az is kiderül, melyik csapatok jutnak a legjobb tizenhat közé. Megnéztük, a legnagyobb fogadóirodák mennyire bíznak a „magyaros” csapatokban.

Kleinheisleréknek esélyük sincs?

A legnagyobb fogadóirodák oddsai szerint a portugál Sporting CP érvényesíti az első mérkőzés utáni papírformát és biztosan továbbjut a legjobb tizenhat közé. Ezt Kleinheisler Lászlóék bánhatják: az Asztana-siker tízszeres pénzt ígér, míg a portugál csapaté csupán 1.3-szerest.

A WhoScored jóslata szerint a Sporting 2-0-ra nyer hazai pályán, a vendégeknél pedig nem lesz kezdő a magyar játékos.

A WhoScored szerint Kleinheisler nem lesz kezdő Fotó: WhoScored

Továbbjutás kapujában Kádár és Gulácsi csapata?

A Dinamo Kijev idegenben harcolt ki 1-1-es döntetlent, a bukik szerint így az ukránok a párharc esélyesei. A nagy nemzetközi fogadóirodák Dinamo-siker esetén 1.8-szeres pénzt fizetnek, míg az AEK Athén győzelme esetén ötszörös pénzre lehet szert tenni. A döntetlen hármas szorzó felett mozog.

Gulácsi Péterék bombameglepetése után már nem annyira meglepő, hogy a bukik is leírják az olasz élvonal listavezetőjét. Ha a Napoli nyerne Lipcsében, 4.5-szeres pénzzel lehetne gazdagodni, Gulácsiék sikerével viszont alig kétszeressel (1.74).

A WhoScored szerint az RB Leipzig és a Dinamo Kijev is 2-1-re nyer hazai környezetben – Gulácsival, illetve Kádárral a kezdőcsapatban.

Gulácsi Péterék az olasz éllovast búcsúztathatják az EL-ben Fotó: Andreas SOLARO / AFP

Bizakodhatnak Salzburgban is?

Szoboszlai Dominik vélhetően nem kap lehetőséget a salzburgi A-csapatban – szerdán még az UEFA Ifjúsági Ligában van jelenése az U19-es együttessel – de a találkozó így is nagy izgalmakat tartogat. Az osztrákok 2-2-es eredményt értek el a Real Sociedad otthonában, a bukik oddsai alapján pedig nehéz megmondani, melyik csapat kerekedhet felül a másikon. A szorzók előzetesen így alakulnak: Salzburg-győzelem: 2.31X, döntetlen: 3.58X, Real-siker: 2.91X.

A WhoScored szerint 2-1-es hazai győzelemmel a Salzburg jut tovább a következő körbe.

Európa Liga, Play Off (cél a legjobb tizenhat közé jutás):

Csütörtök (a magyar érdekeltségű mérkőzések)
19:00 Dinamo Kijev – AEK Athén (az első mérkőzésen 1-1)
19:00 RB Leipzig – Napoli (az első mérkőzésen 3-1)
19:00 Sporting CP – FC Asztana (az első mérkőzésen 3-1)
21:05 Red Bull Salzburg – Real Sociedad (az első mérkőzésen 2-2)

Olvasói sztorik