Nemzetközi foci

Guardiola sem bírt magával a vesztes meccsen – VIDEÓ

Már a szünetben kitört a balhé.

Mint beszámoltunk róla, a harmadosztályú Wigan Athletic házigazdaként 1-0-ra legyőzte az élvonalban nagy fölénnyel listavezető Manchester City csapatát az angol FA Kupa hétfő esti nyolcaddöntőjében.

Ezt olvastad már?
Eldőlt, hol folytatja Neymar; indul a Real Madrid-hadművelet; Kassai beperelte az NB I-es játékost

Arról is írtunk, hogy a vendégek argentin csatára, Sergio Agüero kisebb bunyóba keveredett a pályán az egy hazai szurkolóval a lefújás után.

Igen ám, de Josep Guardiola sem viselkedett példamutatóan, ráadásul ő már a szünetben elkezdte a balhézást. Fabian Delph az első félidő hosszabbításában piros lapot kapott, valószínűleg ez is felbosszantotta a menedzsert, aki az öltözőfolyosón összeszólalkozott Paul Cook hazai vezetőedzővel.

A két szakmai stábnak kellett szétválasztania az acsarkodókat, de a Wigan trénere a lefújás után úgy nyilatkozott, nincs semmi problémájuk egymással.

‒ Megpróbálunk kihasználni mindent, amit csak tudunk. Ő a saját szemszögéből akarja látni a játékot, és ez helyes. Minden jót kívánunk nekik minden sorozatra, mert remekül képviselik az angol labdarúgást ‒ közölte udvariasan Cook.

A találkozó után már Guardiola is kulturáltan fogalmazott.

‒ Gratulálok a Wigannak. Egyszer hibáztunk, ezt kihasználták, és gyakorlatilag az az egy lövésük találta el a kaput ‒ kezdte az edző.

A statisztika szerint egyébként a Wigan négy kapura lövése közül kettő volt pontos. A vendégek 27 alkalommal próbálkoztak, és hasonlóan nagy fölény mutatkozott a labdabirtoklásban is: 83-17% a Manchester javára.

‒ Remek helyzeteket alakítottunk ki, de vannak olyan mérkőzések, amikor képtelenek vagyunk gólt szerezni, sajnos ilyen volt a mai is. Ez végzetesnek bizonyult számunkra. A játékosaimat a hozzáállásuk alapján ítélem meg, márpedig az jó volt. Sajnos kiestünk az FA Kupából, de most rá kell pihennünk a vasárnapi Ligakupa-döntőre.

Josep Guardiolát alaposan felbosszantotta a kiállítás Fotó: Oli SCARFF / AFP

Fabian Delph kiállítása miatt a teljes második félidőt emberhátrányban töltötte a City. Guardiola akkor sem keresett mentséget, amikor ez szóba került.

‒ Az ilyen jellegű mérkőzéseken ez előfordulhat. Büntetni kell, jogos piros lap volt ‒ ismerte el.

Olvasói sztorik