Nemzetközi foci

„Nagyon sokat szenvedtünk” – így látta a Barca edzője

Valverde csapata beállított egy fontos rekordot.

Ernesto Valverde szerint a várakozásoknak megfelelően nagyon nehéz mérkőzés volt a szombati, amit az FC Barcelona 2-0-ra megnyert az Eibarral. A hazaiak komoly ellenállást tanúsítottak, a katalánok azonban Luis Suárez és Jordi Alba góljaival győztek.

Ezt olvastad már?
Sallói góljánál azt sem tudta az ellenfél, hol a labda – VIDEÓ

A bajnoki mérkőzés után a vendégek edzője megkönnyebbülten nyilatkozott.

„Nagy volt a feszültség a pályán, mert az Eibar sokszor nyomást gyakorolt ránk. Jó teszt volt ez számunkra, nagyon sokat szenvedtünk, mert ellenfelünk nagyon jó formában van” – magyarázta Valverde.

Hozzátette, az Eibar igyekszik már az ellenfél térfelén labdát szerezni, és mindkét oldalon ügyesen megtartja.

„Ahogy vártuk, nagyon nehéz mérkőzés volt. A célunk az volt, hogy két egymást követő döntetlen után ismét győzzünk” – közölte.

Valverde elismerte, nem biztos, hogy nyertek volna, ha Fabian Orellanát egy óra után nem állítja ki a játékvezető.

Valverde megkönnyebbülten és boldogan nyilatkozott Fotó: Josep LAGO / AFP

„Abban az időszakban nagyon jól teljesítettek, de az emberhátrány némileg visszavetette őket, mert akkor eléggé intenzív volt a tempó” – nyilatkozta a szakvezető.

Szombati sikerével a Barcelona beállított egy rekordot: 31 bajnoki mérkőzés óta veretlen, ez eddig csak egyszer, a Josep Guardiola-féle csapatnak sikerült a 2010‒2011-es idényben.

A remek sorozat az előző idényben kezdődött, hiszen Luis Enrique a bajnokság utolsó hét fordulójában veretlen maradt a katalán együttessel. A Barca következő ellenfele az újonc Girona lesz jövő szombaton, hazai pályán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik