Nemzetközi foci

A Videoton korábbi edzője Iniestát akarja

A Barcelona legendás játékosa hamarosan Kínába igazolhat.

A kínai élvonalban és az ázsiai Bajnokok Ligájában szereplő Tiencsin Csüancsien csapatában játszik a belga Axel Witsel, a brazil Pato, valamint a francia Anthony Modeste, ennek ellenére további erősítések várhatóak.

Ezt olvastad már?
A Real Madrid őrült összeget ajánl az MU klasszisáért

A spanyol AS értesülése szerint Paulo Sousa vezetőedző csapata ajánlatot tett az FC Barcelonának, mert Andrés Iniestát akarja megszerezni.

A katalánok csapatkapitánya csábító lehetőség előtt áll, hiszen 35 millió eurót kereshetne szezononként, márpedig 33 évesen gondolnia kell a jövőjére is.

A kínai klub képviselői december végén vették fel a kapcsolatot a játékossal, és kétszer jártak már Spanyolországban – először januárban ‒, hogy magukhoz csábítsák. Iniesta még nem hozott döntést, és március végéig nem is fog, de a kínaiak jelenleg optimisták.

A középpályás világossá tette, hogy ha távozik Barcelonából, arra csak nyáron kerülhet sor, nem télen. Tudatában van, hogy soha nem fog ennél jobb ajánlatot kapni. Valószínűleg ez az utolsó esélye, hogy a világ egyik legjobban kereső futballistájává váljon, de akadnak kétségei.

Andrés Iniesta még soha nem volt ilyen közel a távozáshoz, mint most Fotó: XAVIER BONILLA / SPAINDPPI / DPPI

Amikor megújította a szerződését, tudta, hogy ez lesz az utolsó Barcelonában, de nagyszerű szezont fut és remekül érzi magát. Philippe Coutinho érkezése ellenére még mindig ő élvez előnyt, és Ernesto Valverde egyértelművé tette, hogy trükkös játékokban számít rá. A végső döntése attól függ, milyen eredményekkel ér véget az idény.

Az FC Barcelonánál tisztában vannak a kínai labdarúgás jelenlegi erejével, és tudják, hogy nehéz lesz megtartani Iniestát. Senkit nem tartanak vissza, és tiszteletben fogja tartani a döntését, hiszen a klub egyik ikonikus futballistájáról van szó.

Iniestát az észak-amerikai profiligából (MLS) és az arab világból is hívták már, de ő csak a Barcelona és a Tiencsin Csüancsien között fog választani, mert ez a kínai klub különleges érdeklődést tanúsít iránta, és mindent megtett az első pillanattól, hogy elcsábítsa.

A döntést az oroszországi világbajnokság előtt meghozza, hogy a tornán csak a válogatottra összpontosíthasson.

Olvasói sztorik