Nemzetközi foci

Ennyi pénzből még sohasem raktak össze futballcsapatot

A Premier League kieső helyén álló együttes többet költött a keretére, mint az olasz ligát vezető Napoli.

Elképesztő különbségek vannak az öt európai topliga 98 együttesének anyagi lehetőségei közt. A CIES Football Observatory listát készített arról, mennyi pénzt költöttek a csapatok a játékoskeretükre.

FIGYELEM!
Tuti tippek a keddi és szerdai BL-meccsekre

Aligha meglepetés a Manchester City első helyezése, az már megdöbbentőbb, hogy a Pep Guardioláék által elköltött 878 millió euró rekord, ugyanis a labdarúgás történetében korábban még sohasem raktak össze ennyiért csapatot.

Forintban kifejezve 274 milliárdot költöttek a City 21 játékosára.

Az angolokra különben is jellemző a pénzszórás, 747 millió eurót sem sajnált a másik manchesteri óriás, 592-t a Chelsea, de például a Premier League kieső helyén álló Southampton (229) is többet költött a keretére, mint az olasz ligát vezető Napoli (204).

Ami a spanyol sztárcsapatokat illeti, a Barcelona belehúzott az utóbbi hetekben, a 725 millió eurója tekintélyes összeg, negyedik helyet ér a listán. A Real Madrid 497, míg az Atlético 298 millióval áll.

Megdöbbentő, hogy a topligák legolcsóbb keretének (Troyes, kétmillió) kialakítása 439-szer kevesebbe került, mint amennyit a City elköltött.

A lista eleje Fotó: football-observatory.com
A középmezőny… Fotó: football-observatory.com
A lista végén már szerényebbek a lehetőségek Fotó: football-observatory.com
Olvasói sztorik