Nemzetközi foci

Mourinho a Newcastle-ről: „Úgy harcoltak, mint az állatok”

Próbált magyarázatot találni a kínos vereségre az MU portugál menedzsere.

Megírtuk: a második Manchester United meglepetésre 1-0-ra kikapott a Newcastle vendégeként az angol bajnokság 27. fordulójában. A győztes gólt Matt Ritchie szerezte. A listavezető Manchester City előnye ezzel már 16 pontra nőtt az MU-val szemben. A meccs után José Mourinho menedzser megpróbált magyarázatot találni a vereségre, ebből a manutdfanatics.hukészített összegzést.

– Úgy harcoltak, mint az állatok – és remélem ezt bókként veszik. A futball Istenei ezúttal mellettük álltak. Ezen a napon semmi nem sikerült nekünk. A Newcastle azt nyújtotta, amelyre képes, nem próbálkoztak olyannal, ami nem jellemző rájuk, ez a szép a futballban. Ők az egy pont megszerzéséért szálltak harcba, ez járt a fejükben. Mi vétettünk egy hibát védekezésben és amikor már vezettek, akkor csak annak a megőrzésére törekedtek, életüket adták azért, hogy kapott gól nélkül hozzák le a meccset.

Fotó: Lindsey PARNABY / AFP

– Akár 10 óráig is itt játszhattunk volna, akkor se szereztünk volna gólt – ez az érzésem. Ha megnézzük a kihagyott helyzeteinket, kezdve azzal, amikor Martial a kapusra vezethette rá a labdát az első félidőben, erre juthatunk. A második játékrészben ott volt Alexis Sánchez ziccere, de ezen kívül is számtalan olyan szituáció követte egymást, amelyek után hihetetlen, hogy nem sikerült gólt szereznünk. De szerintem azt is el kell mondanunk, hogy a kapott gólunk hibából született. Egy oldalról érkező szabadrúgás előzte meg, amelynél a labda hosszú utat tett meg a tizenhatosig – először a levegőben veszítettük el a labdát, mert nem tudtuk elhárítani, majd ugyanez megtörtént a földön is, onnantól kezdve pedig már csak a Newcastle szerencséjén múlt a helyzet – azt viszont elmondhatjuk, hogy a Newcastle megküzdött érte.

– Másodikok vagyunk, így a pozíciónk jobb, mint a többieknek, akik mögöttünk vannak, de még rengeteg mérkőzés van hátra és küzdenünk kell a helyünkért – tette hozzá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik