Nemzetközi foci

Cech szállította a bravúrokat, Kane pedig a győztes gólt – VIDEÓ

Egy alkalommal a cseh kapus is tehetetlen volt.

Új nézőcsúcs!

A találkozón egyébként megdőlt a Premier League nézőcsúcsa. A mai észak-londoni derbin 83 222 néző foglalt helyet, ami abszolút rekordnak számít.

Az angol élvonal 23. fordulója szombaton londoni rangadóval rajtolt: a pillanatnyi negyedik Tottenham Hotspur a hatodik Arsenalt látta vendégül. A vendégek kezdőjéből természetesen nem hiányozhattak az új igazolások sem, Aubameyang mellet Mhitarjan is ott volt a pályán kezdősípszónál.

Az első félidő túl sok izgalmat nem tartogatott, Harry Kane-nek volt egy nagy helyzete, ami kimaradt, így gól sem esett. Az Arsenal gyakorlatilag veszélytelen volt a Spurs-kapura.

Az 50. percben aztán megtört a gólcsend, Harry Kane fejjel az 50. percben vette be Petr Cech kapuját. A folytatásban a cseh kapus mentette meg az újabb góloktól az „ágyúsokat”, előbb a gólszerző újabb fejesénél, majd Eriksen szabadrúgásánál és Trippier lövésénél is hatalmasat védett. A hajrában aztán Cech majdnem bajba sodorta csapatát, hiszen Dele Allihoz passzolt egy ártalmatlan szituációban, de megúszták a vendégek…

Újabb találat azonban a hajrában már nem esett, a Tottenham egygólos mérkőzésen győzte le a rivális londoniakat.

Kane, 1-0

Cech hatalmas védése Eriksen szabadrúgásánál

Cech ellenfélhez passzol

Premier League, 23. forduló

Tottenham Hotspur – Arsenal FC 1-0 (0-0)

Később:

16:00 Everton FC – Crystal Palace

16:00 Stoke City – Brighton & Hove Albion

16:00 Swansea City – Burnley

16:00 West Ham United – Watford

18:30 Manchester City – Leicester City

Olvasói sztorik