Nemzetközi foci

Orbán Viktor levelet írt a Real Madrid egykori sztárjának

A magyar miniszterelnök 50. születésnapján köszöntötte Davor Sukert.

Orbán Viktor miniszterelnök személyes hangvételű levelet, valamint ajándékot küldött Davor Sukernek, a Horvát Labdarúgó Szövetség (HNS) elnökének, a Dinamo Zagreb, a Sevilla, a Real Madrid, az Arsenal, a West Ham United és az 1860 München játékosának, aki január 1-én ünnepelte 50. születésnapját.

– Nem kétséges, hogy a futball olyan közös nyelv, amelyen mi, magyarok és horvátok éppen azért érthetjük meg egymást, mert saját nemzeti dialektusunkban beszéljük. Azt szeretnénk, hogy minél több fiatal játékosunk jusson el a nemzetközi labdarúgás porondjára, és élhesse át a válogatott tagjaként azt az egész nemzetet összekovácsoló élményt, amelyet az Aranycsapat és a horvát futball nagy generációja szerzett saját hazájának és a világ minden sportrajongójának – olvasható a HNS honlapján Orbán Viktor levele, amelyet egy tokaji furmint mellett Magyar József nagykövet adott át a korábbi legendás futballistának.

A HNS elnöke a nagykövetnek megköszönte a miniszterelnök figyelmességét, és a magyar és a horvát futballban rejlő együttműködésről váltott szót vele.

– Köszönöm szépen Orbán úrnak, kedves barátomnak és a sport nagy szerelmesének e figyelmességét, aki nagyon sokat tett a magyar futballért és minden sporttevékenységért. Nagyon örülök a két ország labdarúgó szövetsége közötti színvonalas együttműködésnek, és hiszem, hogy sokat segíthetünk egymásnak tudásunk és tapasztalataink megosztásával, mind a futballisták, mind a sportlétesítmények terén – mondta Davor Suker.

Suker és Orbán jóban vannak Fotó: MTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik