Nemzetközi foci

A Monaco a legjobb, a PSG a legrosszabb

Már megint a pénz...

A CIES labdarúgó-intézet friss kimutatása szerint az AS Monaco kereste a legtöbb pénzt az előző két átigazolási időszakban (tavaly nyáron és idén januárban).

Ezt olvastad már?
Kétszázmillióért érkezhet a Real Madrid első galaktikusa

Az elmúlt idényben nagy meglepetésre Bajnokok Ligája-elődöntős volt a csapat, ezért nem csoda, hogy a riválisok szétkapkodták. Kerestek 286 millió eurót, de a BL-ből már a csoportkörben búcsúztak, és a francia bajnokságban is csak a harmadik helyen állnak.

Sokat profitált a Borussia Dortmund is, amely ezért ugyancsak gyengélkedik korábbi önmagához képest, és a Real Madrid is pozitívan zárt.

A kiadások és a bevételek közötti különbséget vizsgálva kiderül, hogy a Paris Saint-Germain zárt a legnagyobb mínuszban. A francia fővárosban 311 millió eurót buktak, ennek köszönhetően azonban vezetik a bajnoki tabellát, és nyolcaddöntősök a BL-ben.

A Manchester City és a Manchester United is sok pénzt veszített, de legalább a minőségi erősítések látszanak a szereplésükön. Az FC Barcelona az ötödik helyen szerepel ezen a listán (-170 millió euró).

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik