Nemzetközi foci

Valverde az indulatos derbiről: „Csak a szokásos”

A Barcelona trénere Piqué gólöröméről és Messi padoztatásáról is beszélt.

Feszült hangulatú és balhéktól sem mentes összecsapást játszott egymással az Espanyol és a Barcelona vasárnap este a spanyol bajnokságban, ami végül 1-1-es eredménnyel zárult, így a gránátvörös-kékek új rekordot állítottak be a klub történelmében, miután zsinórban a huszonkettedik bajnokit is veretlenül vívták.

Izgalmas hétzáró, mutatjuk a legérdekesebb híreket

Conte búcsúmeccse jöhet, Ronaldo gúnyosan mosolygott, Neymar szórakozott a Barcával

A találkozót követően a Barcelona trénere, Ernesto Valverde kitért Piqué gólörömére – a védő csendre intette a hazai drukkereket –, Messi padoztatására és a klubrekordra is.

– Jól jött nekünk ez a fajta feszültség a meccs előtt, hiszen ilyenkor Piqué mindig a legjobbját nyújtja és a csapat vezérévé válik. A gólja keretbe zárta azt, ami ezen a héten történt a két csapat között, és azt, ami ezt a rivalizálást jellemzi. Mindenki tudja, milyenek a katalán derbik, az első félidőben nem voltak kemény szabálytalanságok, aztán eldurvult és indulatos lett a meccs. Csak a szokásos. – mondta Valverde a Barca hivatalos oldalán, majd azt is elárulta, miért volt csere Lionel Messi. – Rengeteg meccs van Leo lábaiban, vigyáznunk kell az egészségére. Minden játékosom állapotára figyelek, ő sem kivétel.

Valverde a rekordról elmondta, egy percig sem gondolkodott ezen, csakis a találkozó nehézségei jártak a fejében.

Piquét nem szeretik az Espanyol-drukkerek Fotó: Joan Valls / Urbanandsport / NurPhoto / AFP
Olvasói sztorik