Nemzetközi foci

Kamubüntetőket kért számon a Liverpool – VIDEÓ

Klopp szerint döntő hibát vétett a játékvezető a Tottenham ellen.

Őrült hajrát, az utolsó tíz percben három gólt hozott a Liverpool–Tottenham rangadó az angol bajnokság 26. fordulójának vasárnapi játéknapján (2-2). A 80. percben az alig néhány másodperccel korábban becserélt kenyai Victor Wanyama bombagóljával egyenlített a Tottenham (1-1), amely a 87. percben büntetőhöz jutott, ám a 21 bajnoki találatnál járó Harry Kane kísérletét Loris Karius kapus kivédte. A hosszabbítás első percében Szalah szlalomozott végig a vendégek védelmének bal oldalán, és megszerezte a vezetést csapatának. A vendégek a 94. percben ismét tizenegyeshez jutottak, Kane pedig ezúttal már nem hibázott, így döntetlenre mentette az összecsapást.

Ezt olvastad már?
Ilyen van? Így örült az asszisztens a Tottenham tizenegyesének – VIDEÓ

A meccs után a liverpooliak egy része csalást kiáltott, de még a visszafogottabb szurkolók sem tartják jogosnak a büntetőket. Jürgen Klopp menedzser is számon kérte a játékvezetőt: szerinte a spori engedte a keményebb játékot, majd az utolsó percben „a találkozó leggyengébb érintése” után befújt egy olyan büntetőt, ami döntő hibának bizonyult. Hozzátette: ha kimondaná, amit az egészről gondol, hatalmas büntetést kapna, így inkább csöndben marad.

Virgil van Dijk, a Liverpool védője sem finomkodott: az első büntetőt szerinte egyértelműen műesés, plusz lesállás előzte meg, de az ugye ki is maradt. A második tizenegyesnél éppen Van Dijk szabálytalankodott. Itt az a hazaiak álláspontja, hogy Lamela már esett el, amikor a holland hozzáért, ráadásul nem is láthatta.

Van Dijk szabálytalansága és Kane gólja

Olvasói sztorik