Nemzetközi foci

Harry Kane elárulta, hogyan dobta ki akadémiájáról az angol sztárcsapat

Ifiként történt meg vele, azóta is áldja a pillanatot.

Nem sokan tudják, de a jelenleg a világ harmadik legértékesebb játékosaként emlegetett Harry Kane nem a Tottenhamnél kezdte pályafutását, hanem a városi rivális Arsenalnál. Azonban még nagyon fiatalon, nyolc éves korában elküldte akadémiájáról az akkor igencsak magasan jegyzett londoni klub.

Olvastad?
A nyáron távozhat a Manchester United üdvöskéje

Kane azonban nem adta fel, sőt saját elmondása szerint még jobban megerősítette a történet, és immár a Tottenham akadémiáján felépítette magát – a legutóbbi hétvégén századik Premier League-gólját szerezte az angol góllövőlista éllovasa, ezzel kapcsolatban faggatták a meccs után.

Harry Kane az Arsenalnak akkor nem kellett. Valószínűleg most már igen… Fotó: Paul Ellis/AFP

– Talán nevetségesen hangzik: nyolc éves voltam, amikor elküldött az Arsenal akadémiája, de akárhányszor ellenük léptem pályára, arra gondoltam, oké, meglátjuk kinek volt igaza – idézi Harry Kane-t a SkySports. – A jelenből visszatekintve a történtekre, talán ez volt a legjobb dolog, ami valaha történt velem, lendületet adott, ami addig nem volt meg.

A lap kiemeli: Kane már hatszor köszönt be az Arsenalnak, ráadásul kétszer rögtön az első „ágyúsok” elleni mérkőzésén.

– A játékoskijáróban voltunk, és arra gondoltam: oké, tizenkét évembe telt, de meglátjuk, kinek volt igaza, és kinek nem – emlékezett vissza a 2015 februárjában játszott találkozóra, melyet az 56. és 86. percben szerzett két góljával 2-1-re nyert meg a Tottenham.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik