Nemzetközi foci

Neymar macska-egér játékot űzött a Barcelonával

A klub alelnöke élt ezzel a példával.

Jordi Mestre, az FC Barcelona alelnöke szerint Neymar macska-egér játékot űzött velük, mielőtt a Paris Saint-Germainbe igazolt.

Ezt olvastad már?
Kirúgják a bajnokcsapat edzőjét

A PSG 222 millió eurót fizetett a brazil csatárért, ami a legdrágább aláírást jelenti a sportág történetében. A katalánok azonban úgy gondolták, sőt a klubvezető megfogalmazása szerint 200 százalékig biztosak voltak benne, hogy a játékos ebben a szezonban náluk marad.

‒ Az bántott a legjobban, ahogyan ez az egész történt. Többször beszéltünk vele és az édesapjával is, és nem voltak őszinték. Ha eljött volna hozzánk, és azt mondja, szeretnék távozni, ahogyan Fabregas, Pedro, Alexis Sánchez és Mascherano tett, biztosan megállapodásra jutunk ‒ mesélte Mestre a Diario Sport című lapban.

Hozzátette, macska-egér játékot űzött velük Neymar, de amikor már látták, merre halad az ügy, közölték vele, hogy nem fizetik ki a hűségpénzt.

Neymar viselkedését kritizálta az FC Barcelona alelnöke Fotó: FRANCOIS LO PRESTI / AFP

A csatár 2016 júliusában hosszabbított a katalánokkal, ezért 26 millió eurós bónusz járt neki, de az FC Barcelona ezt nem fizette ki, inkább letétbe helyezte egy közjegyzőnél. A FIFA jelenleg is vizsgálja a hivatalos panaszt.

Mestre szerint Neymar viselkedése inflációt okozott az átigazolási piacon.

‒ Nem mondott semmit. Ha megteszi, a PSG kevesebb pénzért tudna volna megvásárolni, és kevesebbet költene játékosokra. Neymar viselkedése piaci inflációhoz vezetett. Sok pénzt és jelentős médiavisszhangot megtakaríthattunk volna ‒ vélekedett.

Olvasói sztorik