Nemzetközi foci

Bitang erős Barca-kezdő írhat történelmet a derbin

Legyőzhetetlenek Messiék a spanyol bajnokságban?

Vasárnap délután városi rangadót rendeznek a spanyol bajnokság huszonkettedik fordulójában, ahol az Espanyol a Barcelonát fogadja. Három héten belül már harmadjára találkozik egymással a két együttes, és ha az előző két összecsapásból indulunk ki, akkor elmondhatjuk, hogy nem vár egyszerű kilencven perc Lionel Messiékre.

Büszkék vagyunk rá!
Tavasszal is lehetőséget kaphat magyar játékos az Európa Ligában

A Spanyol Kupa negyeddöntőjének odavágóján ugyanis az Espanyol 1-0-ra megverte a Barcelonát – Messi tizenegyesét védte Diego Lopez –, a visszavágón azonban 2-0-val kiizzadta a továbbjutást Ernesto Valverde csapata a Camp Nouban.

A Barcelona számára jól alakultak a szombati mérkőzések, hiszen az üldözők – ha egyáltalán még annak lehet tekinteni őket – közül a Real Madrid kettő, a Villarreal pedig három pontot veszített. A vasárnapi zárómeccsen pedig a közvetlenül a Barca mögött álló Atlético Madrid és a Valencia egymással küzd meg, így Coutinhóék győzelme esetén akár tizennégy pontosra is nőhet az éllovas előnye.

Legyőzhetetlenek Messiék a ligában? Fotó: LLUIS GENE / AFP

A három pont megszerzése továbbá a gránátvörös-kékek valaha volt legjobb szezonkezdetét jelentené a spanyol bajnokságban: a 2009-10-es szezonban a Pep Guardiola vezette csapat a 22. fordulóban kapott ki először – akkor az Atlético otthonában –, vasárnap délután ezt múlhatják felül Messiék.

Valverde vezetőedző Vermaelent, Dembélét és André Gomest nem jelölte a keretbe, de így is pályára küldheti a lehető legjobb kezdőcsapatot.

A 16:15-kor kezdődő összecsapást a Sport 2 TV élőben közvetíti.

A várható kezdőcsapatok a Marca szerint Fotó: marca.com

Olvasói sztorik