Nemzetközi foci

Brutális fölénye egy gólt ért a Barcelonának a kupaelődöntőben

Hol voltak a nézők a Valencia elleni meccsen?

A spanyol Király Kupa második elődöntőjében a Barcelona a Valenciát fogadta. A párharc első felvonását rendezték csütörtök este.

Ezt olvastad?
Újra külföldön vállal munkát a magyar sikeredző – két játékost is visz magával

Némi meglepetésre alig félház, 50 959 szurkoló fogadta a csapatokat a Nou Campban rendezett találkozón, melyen a Barca óriási fölénye jellemezte az első félidőt. A Valencia gyakorlatilag nem is lépte át a felezővonalat, azonban nem tudott mit kezdeni meddő fölényével a házigazda. Majdnem nyolcvan százalékos labdabirtoklást tudhatott magáénak a Messivel és Suárezzel rohamozó együttes, ötször többet passzolt, mint ellenfele, gólt azonban nem hozott az első félidő.

Hiába a Barca-fölény, nehezen bírtak a Valenciával Fotó: Josep Lago/AFP

Közel egy óra játék után már Coutinho is pályán volt, alig tíz perccel később aztán megszületett az első gól: egy újabb tizenhatos körüli adogatás végén Messi vihette alapvonalig a játékszert, centerezését pedig Suárez fejelte a hálóba – még ebbe is beleért egy védő, de nem tudta kifejelni a labdát (1-0).

A hajrában sem változott a játék képe, bár egy-egy kósza Valencia-próbálkozást is feljegyezhettünk – egyetlen gólra tudta csak váltani fölényét a Barca, amely így minimális előnnyel várja a visszavágót: 1-0 lett a vége.

A másik ágon, még szerdán a Leganés odahaza játszott 1-1-et a Sevillával – a visszavágókat egy hét múlva rendezik.

Olvasói sztorik