Nemzetközi foci

Mourinho magyarázkodása biztosan nem vigasztalja az MU-drukkereket

Hiába a Spurs elleni kínos vereség, Alexis Sánchezzel elégedett volt a portugál.

Borzasztó kilátástalan játékkal kapott ki 2-0-ra a Wembleyben a Tottenhamtől a Manchester United, melyben első bajnokiját játszotta a Vörös Ördögök mezében Alexis Sánchez. Mourinho hosszan magyarázta a kínos vereség okait.

– Ez egy olyan teljesítmény volt, amely egy nevetséges góllal kezdődött. Annak a pár másodperc után bekapott találatnak óriási jelentősége volt az egész mérkőzést tekintve, mert a Tottenham utána úgy játszhatott, ahogy szeret. Mindkét bekapott gólunk nevetséges volt, a második ráadásul még balszerencsés is. Az első gólt hibák sorozata előzte meg, minden nagyon gyorsan történt. A játékosaimnak rengetegszer megmutattuk, hogy a Tottenham hogyan végzi el a kezdőrúgást. Ismerik a stílusukat és azt is, hogy Harry Kane ilyenkor rögtön az ellenfél kapujához sprintel, hogy nyerjen néhány métert. Mi ezt nem tudtuk irányításunk alatt tartani, a második szándékú labdát nem tudtuk megszerezni a földön ezért kaptunk egy csúnya gólt.

LÁTTAD?

Igazolt a Chelsea, a Dortmund, a Tottenham, a Sevilla és a Videoton – hivatalos

– Ennek ellenére jól reagáltunk az eseményekre, jó volt a hozzáállásunk a tizenhatoson belül és a beadásaink is jól sikerültek. Azonban a második gól mentálisan teljesen betett számunkra. Egy olyan csapatnak, amely mérkőzést akar nyerni, gólokat kell szerezni és jól kell védekezni – ebből a szempontból nagyon rosszul teljesítettünk – folytatta Mourinho, aki a bajnokságban most debütáló Alexis Sánchezről is beszélt.

– Keményen dolgozott, de a mérkőzés képe nem az ő játékának kedvezett. A második félidőben megpróbáltam olyan posztra rakni, hogy közelebb legyen Lukakuhoz, de aztán úgy érezte, hogy sokkal hátrébb kell húzódnia, hogy tudja szervezni a játékot. Mindent megtett, jó teljesítményt nyújtott és jó érzés tudni, hogy rendelkezésemre áll egy olyan szellemiségű játékos, mint amilyen Alexis.

Mourinho megint megmagyarázott mindent Fotó: Ian KINGTON / IKIMAGES / AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik