Nemzetközi foci

A Barcelona edzője megvédte szabálytalankodó játékosát

Valverde szerint jogosan maradt el a büntető.

A veretlenül listavezető FC Barcelona 2-1-re nyert a vendég Deportivo Alavés ellen a spanyol bajnokság 21. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A fegyelmezett vendégcsapat az első félidő közepén egy kontrából vezetést szerzett, és előnyét egészen a 72. percig őrizte. Akkor Luis Suárez egyenlített, majd a 84. percben Lionel Messi szabadrúgásból a katalánok győztes gólját is megszerezte.

Ezt olvastad már?
Megegyezett Aubameyangról a Dortmund és az Arsenal?

A góllövőlista élén álló argentin klasszis huszadszor volt eredményes a bajnoki szezonban. Uruguayi csapatársa a tizenhatodik gólját szerezte, az utóbbi nyolc bajnokin pedig kivétel nélkül eredményes volt, összesen tizenegy alkalommal.

John Guidetti, az Alavés svéd csatára a videóbíró bevezetését követelte a lefújás után, mivel nem kaptak büntetőt, amikor Samuel Umtiti kézzel blokkolt egy lövést a tizenhatoson belül a hajrában.

‒ Világos, hogy ez tizenegyes volt. Tizenegyes volt, tizenegyes volt, tizenegyes volt ‒ ismételgette a meccs után. ‒ Ha a világ legjobb csapata ellen játszol, a szerencsére is szükség van. Beszéltem csapattársaimmal, és ez szerintük is nagyon tiszta kezezés volt. Úgy vélem, Spanyolországban nagy szükség van a videóbíróra. Nagyon jól játszottunk, és egy kicsit több szerencsével biztosan többet kihozhattunk volna a találkozóból.

Lionel Messi szerezte a győztes gólt Fotó: Getty Images

Fernandez de Trocones klubelnök hozzátette, az eredmény a csapaton kívülálló okok miatt nem alakult pozitívan.

‒ Ez egy botrány. Az egész világ látta a kezezést, annyira nyilvánvaló volt. Márpedig a büntetőterületen belüli kezezésért tizenegyes jár ‒ közölte.

A katalánok szakvezetője, Ernesto Valverde a lefújás után elmondta, nem látta a szituációt.

‒ Tudom, hogy sokan beszélnek Umtiti kezezéséről, de még nem láttam a tévében. A játékos azt mondta, nem volt szándékos, úgyhogy szerintem igaza volt a játékvezetőnek ‒ vélekedett a tréner.

A nemrégiben igazolt brazil csatár, Philippe Coutinho ezúttal mutatkozott be a Barcelonában bajnoki meccsen, és kezdőként 66 percet kapott.

‒ A játékosok nem gépek, amelyek azonnal elkezdenek dolgozni, de jó játékot láttam tőle. Ez egy újabb előrelépés. A múltkor húsz percet játszott, most már többet. Lépésről-lépésre építjük be a csapatba ‒ magyarázta Valverde.

Luis Suárez kijelentette, ellene is büntetőt érően szabálytalankodtak, de azt sem fújta be a bíró, ugyanakkor elismerte, hogy némileg alábecsülték az ellenfelet.

‒ A keze érintkezhetett a labdával, de ezeket a helyzeteket mindig nehéz megítélni ‒ nyilatkozta.

Coutinho bemutatkozását nagyon jónak értékelte, mivel mindig nehéz dolga van egy játékosnak, amikor új csapathoz csatlakozik.

Olvasói sztorik