Nemzetközi foci

Kirúgták a Bundesliga-klub sikeredzőjét

Ő juttatta vissza a csapatot az élvonalba.

A VfB Stuttgart szombaton 2-0-ra kikapott hazai pályán a Schalke csapatától a német élvonal huszadik fordulójában, ezt követően menesztették Hannes Wolf vezetőedzőt, és segítőjét, Miguel Moreirát.

Ezt olvastad már?
Neymar: nem én döntöm el, ki rúgja a tizenegyest

A csapat újoncként nem kezdte rosszul az idényt, de a legutóbbi tíz fordulóban csak hét pontot szerzett, így a tabella 15. helyére csúszott.

Michael Reschke sportigazgató elmondta, nagyon intenzív, érzelmes beszélgetést folytattak a szombati meccs után, és részletesen elemezték a helyzetet. Ezt követően mindannyian arra a következtetésre jutottak, kockázatos lenne változatlan felállásban folytatni a munkát, mert a játékosoknak új lendületre van szükségük.

„Nem akartuk, hogy ez a helyzet kialakuljon, szerettük volna folytatni a munkát Hannes Wolffal, mert remek ember és nagyszerű edző. Kiváló munkát végeztek, hiszen feljuttatták a csapatot, és a jelenlegi szezont is jól kezdtük” – tette hozzá.

Távozott a Stuttgart kispadjáról a vezetőedző Fotó: Getty Images

Hannes Wolf köszönetet mondott a klubnak azért a majdnem másfél évére, ami megfogalmazása szerint hihetetlenül intenzív és általában szép volt. Hangsúlyozta, felejthetetlen marad számára 2017. május 21., amikor visszajutottak a Bundesligába.

„A mostani idényben is jól éreztük magunkat, de sajnos az elmúlt hetekben az eredmények nem voltak megfelelőek, és később már a mutatott játék sem. Ezért döntöttünk együtt arról, hogy véget vetünk a közös munkának” – nyilatkozta az edző.

Wolfgang Dietrich klubelnök úgy fogalmazott, ez egy olyan döntés, amit senki nem akart, ennek megfelelően most mindannyian csalódottak.

„Hannes Wolf kiváló munkát végzett az elmúlt 17 hónapban, és jelentősen hozzájárult csapatunk fejlődéséhez. A visszajutás mindig az ő nevéhez kötődik majd” – közölte.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Wolfsburg ellen ki irányítja majd a stuttgarti együttest. A vasárnapi edzést Marco Langner kapusedző, Matthias Schiffers erőnléti edző és Andreas Schumacher egyéni edző vezeti.

Olvasói sztorik