Nemzetközi foci

Top 5: ezek a játékosok jelentik a Real Madrid jövőjét

Már a csapatnál játszik Modric, Sergio Ramos és Marcelo utódja is.

A Zidane-érában nem a pénzszórás, valamint a sztárok igazolása a fő szempont a Real Madridnál. A vezetőedző és Florentino Pérez elnök tudatosan szerezték meg a tehetséges fiatal játékosokat, hogy így biztosítsák a kiöregedő sztárok által keletkezett űrt – írja a madridista.hu.Bár a Real jelenleg gödörben van, a kupából is kiesett, és folyamatosan cikkeznek Ronaldo távozásáról, az alábbi ötös láttán azért a jövőben sem szabad leírni a spanyol csapatot.

Mateo Kovacic

Mateo Kovacic horvát társa és saját elmondása szerint saját példaképe, Luka Modric tanácsára érkezett a Real Madridhoz. A tavalyi szezonban is bizonyította, hogy komoly erősítése a csapatnak. Játékstílusa nagyban hasonlít Luka Modricéra, így kijelenthetjük, hogy Lukának nem kell félnie, hiszen a fiatal Kovacic bőven képes lesz pótolni, amennyiben Modric már nem szeretné folytatni az aktív játékot. Nem véletlen hát, hogy a fiatal horvát tehetséget több európai topcsapat is szerződtetné. Zidane erről azonban hallani sem akar.

Fotó: IRH / SpainDPPI / DPPI

Dani Ceballos

Nyáron érkezett a csapathoz. Fiatal, lendületes és igazi zseni a pályán. Azonban nála érezhető leginkább, hogy még sokat kell fejlődnie, hogy több játékperchez jusson. Zidane szépen fokozatosan építi be a csapatba őt, így lehetősége van kitapasztalni és megszokni a rá nehezedő nyomást és eredménykényszert. Nagy jövő előtt áll.

Fotó: Getty Images

Marco Asensio

A Real Madrid szurkolók nagy kedvencévé vált hatalmas góljai miatt a fiatal támadó középpályás. Alázattal és kemény munkával kivívta magának a játékperceket és meghálálta a belé vetett bizalmat. Idén még adós a korábbi formájával, azonban a madridista.hu szerint későbbiekben biztosan ott lesz jó pár Aranylabda-szavazáson.

Fotó: Getty Images

Jesus Vallejo

A fiatal belső védőről keveset tudhatnak a Madrid szurkolói, hiszen Zidane gyakran nem jelölte a keretbe. Talán azért, mert sérüléssel küzdött – jelenleg is sérült – vagy pedig nem felelt meg eddig az elvárásoknak. Amikor pályára léphetett, mindig a maximumot nyújtotta. Gyorsasága kiemelkedő, nagyon sok párharcból kerül ki győztesként. Nem szabad őt sem elfelejteni vagy leírni. Sergio Ramos méltó mentora lehet a fiatal hátvédnek.

Fotó: Getty Images

Theo Hernández

Theo Hernández eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Már a bemutatkozás után is lehetett híreket hallani, hogy nem fog tudni megbírkozni a Real Madrid által generált nyomással. A honlap szerint a képességei adva vannak. Sokszor inkább túlságosan is stresszes, meg szeretne felelni mindenkinek. Ez természetesen érhető, de egyelőre nagyon sok edzés és munka kell számára, hogy tudja helyettesíteni majd Marcelót, ha a brazil szögre akasztja a stoplis cipőt.

Fotó: AFP
Olvasói sztorik