Nemzetközi foci

Nincs nyugta Zidane-nak: a Valencia ellen játszik a Real

Pokoli nehéz meccs vár a Madridra.

Az állás:

1. Barcelona 54 pont
2. Atlético Madrid 43 pont
3. Valencia 40 pont
4. Real Madrid 35 pont
5. Villarreal 34 pont

Valenciában vendégeskedik a címvédő Real Madrid a spanyol bajnokság 21. fordulójában, míg a listavezető Barcelona alsóházi csapatot fogad.

Zinédine Zidane együttese nincs jó formában. A Real Madrid szerdán a Leganéstől elszenvedett hazai vereséggel a negyeddöntőben búcsúzott a spanyol Király Kupától, legutóbbi nyolc tétmérkőzéséből csak hármat nyert meg, és két döntetlen mellett háromszor kikapott, ráadásul mindháromszor otthon.

A harmadik helyezett Valencia a decemberi hullámvölgyéből – négy bajnoki mérkőzésén háromszor veszített – január első felében kilábalt ugyan, de a szerdai kupameccsen csak túlórában, tizenegyesekkel tudta búcsúztatni a bajnoki tabellán 16. helyen álló Alavést. Az előző bajnoki fordulóban a Las Palmas vendégeként vereséget szenvedett, a házigazdák azzal a győzelemmel léptek előre addigi, sereghajtó pozíciójukból.

A Real Madrid a Valencia vendégeként legutóbb 2013. decemberében tudott győzni (3-2), azóta kétszer 2-1-re kikapott, egyszer pedig 2-2-es döntetlent játszott. A két együttes legutóbbi tíz tétmérkőzése közül öt végződött döntetlennel, ebből négy 2-2 lett, miként az őszi fordulóban a fővárosban is. További öt találkozón egygólos volt a különbség, vendégcsapat csak egyszer nyert. Ez a 49 hónappal ezelőtti 3-2-es Real-siker.

A bajnokságban egyedül veretlen Barcelona azt az Alavést fogadja, amely vendégként legutóbb meglepetésre 2-1-re megnyerte a két csapat bajnoki összecsapását a Camp Nouban. Azóta a katalánok idegenben 6-0-s, majd 2-0-s győzelemmel vágtak vissza, illetve a Király Kupa májusi döntőjében 3-1-re bizonyultak jobbnak vasárnapi riválisuknál. A második helyen álló Atlético Madrid a Las Palmast fogadja, az ötödik helyen álló Villarreal pedig a Real Sociedaddal játszik, és ha begyűjti a három pontot, akár a Real Madrid elé is kerülhet.

La Liga, 21. forduló:

Péntek,
21:
Athletic Bilbao–Eibar
Szombat,
13:
Deportivo La Coruna–Levante
16.15: Valencia–Real Madrid
18.30: Málaga–Girona
20.45: Villarreal–Real Sociedad
Vasárnap,
12:
Leganés–Espanyol
16.15: Atlético Madrid–Las Palmas
18.30: Sevilla–Getafe
20.45: FC Barcelona–Alavés
Hétfő,
21:
Celta Vigo–Real Betis

Olvasói sztorik