Nemzetközi foci

Hatalmas balhé alakul a Manchester United legendája körül

Phil Neville-nek évekkel ezelőtti internetes bejegyzései miatt kell magyarázkodnia.

Évekkel ezelőtti internetes bejegyzései miatt magyarázkodnia kell Phil Neville-nek, akit kedden neveztek ki az angol női válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

Az edző 2011-ben azt írta közösségi oldalán: „Visszatértem és lenyugodtam. Megvertem a feleségemet, és most már jobban érzem magam!”

Egy másik alkalommal kifejtette, hogy a nők mindig az egyenjogúságért küzdenek, de csak addig, amíg a számlák kifizetésére kerül a sor.

Ezt olvastad már?
Pérez listája: hat szupersztár távozhat a Real Madridból

Később, 2012-ben azt osztotta meg, hogy a férfiak számára remekül kezdődik a nap, ha krikettezhetnek néhány órát. Magyarázatként hozzáfűzte, szerinte a nők a reggeli elkészítésével, a gyerekneveléssel és az ágyazással foglalkoznak reggel. Később aztán elnézést kért a hölgyektől.

„Szeretném tisztázni az évekkel ezelőtt tett megjegyzéseimet. Azok nem a valódi karakteremet és meggyőződésemet tükrözték, illetve tükrözik, szeretnék bocsánatot kérni” – nyilatkozta szerdán Neville, aki a kinevezése után törölte Twitter-fiókját.

Hozzátette, rendkívül büszke arra, hogy az angol női válogatott szakvezetője lehet, teljes mértékben tisztában van a poszt jelentőségével, és fáradhatatlanul fog dolgozni a csapat sikereiért.

A Kick It Out diszkriminációellenes csoport, és a Women’s Sports Trust elnevezésű szervezet is aggodalmát fejezte ki Neville kinevezése kapcsán. A Manchester United, az Everton és az angol válogatott korábbi hátvédje 2013 óta tevékenykedik edzőként.

A korábbi manchesteri játékos, Phil Neville (középen) magyarázkodhat… Fotó: AFP
Olvasói sztorik