Nemzetközi foci

Hazai pályán bukta el előnyét, kiesett a Real Madrid a kupából

A Leganés idegenben lőtt több góllal elődöntős.

Az idegenbeli 1-0-s győzelmet követően minimális előnnyel várta a Leganés elleni spanyol Király Kupa-negyeddöntő hazai visszavágóját a Real Madrid. A királyiak támadósorában a BBC-ből csak Benzema kapott helyet – Asensio és Lucas Vázquez rohamozta még a kaput.

Ezt láttad?
Élete legkönnyebb gólját rúgta az ellenfél Di María passzából – VIDEÓ

Az első félidő után úgy tűnt, Zinédine Zidane vezetőedző nagyon elszámolta magát: a sérült Cristiano Ronaldót és Gareth Bale-t is nélkülöző csapata egy óriási védelmi hibát követően hátrányba került – Eraso jó húsz méterről kíméletlenül a léc alá ragasztotta a labdát.

Két gólt ünnepelhetett a Leganés Fotó: Javier Soriano/AFP

A második félidőben bekezdett a Real: két perc elteltével Benzema éles szögből remek mozdulattal emelte át a kapust egy kiugratás végén. Azonban nyolc perccel később Gabriel elemi erővel fejelt a léc alá egy szögletből érkezett labdát, így ismét a Leganés állt továbbjutásra (1-2).

Ez a találat sokkolta a madridiakat, akik nem is tudtak már válaszolni: 2-1-re nyert a Leganés, így hátrányból felállva, idegenben megnyert meccsel jutott elődöntőbe.

A négy között már csak egy hely kiadó – a Barcelona és az Espanyol csap össze érte –, miután a kora esti mérkőzésen a Valencia tizenegyesekkel szintén legyőzte az Alavést.

Spanyol Király Kupa, negyeddöntő, visszavágók

Alavés–Valencia 2-1 (0-0, 2-1, 2-1), továbbjutott: Valencia (3-3, tizenegyesekkel 2-3)

Real Madrid – Leganés 1-2 (0-1), továbbjutott: Leganés (2-2, idegenben lőtt több góllal)

Kedden játszották:

Sevilla – Atlético Madrid 3-1, továbbjutott: Sevilla (5-2)

Csütörtökön játsszák:

21.30: Barcelona–Espanyol (a párharc állása: 0-1)

Olvasói sztorik