Nemzetközi foci

Hihetetlen szavak Alexis Sánchez szájából

Meghökkentő mondatok a chilei csatár első interjújában.

Hosszú interjút adott leigazolásának bejelentése után Alexis Sánchez a Manchester United honlapján. A beszélgetés tele van panelekkel és közhelyekkel. Például:

„Gyerekkorom óta mindig azt mondtam, álmom a Manchester Unitedben játszani, és ezt nem csak azért említem, mert most végre itt vagyok, és ma mindez valóra vált. Amikor megkaptam a lehetőséget, hogy idejöjjek, ránéztem a címerre, és a szőr felállt a hátamon, hiszen ez egy hatalmas, erős klub, a legnagyobb Angliában.”

Ezt olvastad már?
Hihetetlen: egy ország bevásárolta válogatott játékosait a spanyol élvonalba

Elvétve vannak Sánchez nyilatkozatában érdekességek is, például kiderül, hogy egyszer húsz percen keresztül beszélt Sir Alex Fergusonnal a klubhoz fűződő szimpátiájáról, és neki is elmondta, hogy szeretne a Unitedhez igazolni. Ezután persze folytatódnak a közhelyes kijelentések.

„Úgy gondolom, hogy ebben a klubban bármi el lehet érni. A címer mindent elmond, ez világszinten is egy hatalmas klub. Nagyon szerettem volna idekerülni, most pedig mindent meg akarok nyerni: a Premier League-t, a Bajnokok Ligáját, és minden más sorozatot, amelyben a csapat elindul. Mindig motivált ez a klub, a vörös szín, és szívből mondom, hogy egy álmom vált valóra. Nagyon boldog vagyok, és örülök, hogy itt vagyok a az Álmok Színházában!”

A beszélgetés folytatásában szó esett José Mourinho szerepéről is. A menedzser jelezte Sáncheznek, fontos a klub számára a jelenléte. A 7-es számú mez kapcsán úgy fogalmazott, amikor megtudta, hogy Cristiano Ronaldo, Eric Cantona és David Beckham számát kapja, máris a Bajnokok Ligája és a Premier League megnyeréséről álmodozott.

Nem volt valami eredeti a ManUtd új igazolásának első interjúja Fotó: www.facebook.com/manchesterunited

Elhangzott továbbá, hogy az öltözőben olyan hangulatnak kell lennie, mint egy nagy családban, mert ez garancia a sikerekre. Régi-új csapattársát, David De Geát a világ egyik legjobb kapusának nevezte, majd saját magáról is ejtett néhány szót.

„Olyan játékos vagyok, aki szereti mindent nyerni. Mindenben nagyon profi vagyok, amit csinálok. A labdarúgásért élek, mert szeretem a focit, ezért vagyok szenvedélyes. Keményen edzek minden nap, és minden meccs után próbálom megnézni, mi ment jól, és min tudok javítani. Nagyon szeretek a baloldalon játszani, illetve középen, de az igazat megvallva, amíg focizhatok, mindenhol beleilleszkedek” – magyarázta.

Sánchez kifejtette, nagyon sokat jelent neki, hogy ő az első chilei játékos, aki a Manchester United első keretében játszik.

Olvasói sztorik