Nemzetközi foci

Barcelona: ki a jobb, Valverde vagy Guardiola?

Mindkét edző nagyon jól kezdett a katalánok kispadján.

Ernesto Valverde ugyanazon az úton indult az FC Barcelona vezetőedzőjeként, mint korábban Josep Guardiola, és a diadalmas szezonkezdetnek köszönhetően sikerült szinte azonnal feledtetnie Neymar távozását.

Ezt olvastad már?
Hihetetlen: egy ország bevásárolta válogatott játékosait a spanyol élvonalba

Ha összehasonlítjuk a jelenlegi számokat Josep Guardiola első idényének adataival, feltűnőek a hasonlóságok.

A huszadik forduló után a katalánok a 2008‒2009-es idényben is vezették a La Liga tabelláját, akkor 53 pontjuk volt 63-14-es gólkülönbséggel. Jelenleg 54 ponttal rendelkeznek, 57-9-es gólkülönbséggel.

Kilenc évvel ezelőtt 12 ponttal vezettek a második helyezett Real Madrid előtt, most 11 ponttal előzik meg a második Atlético Madridot.

A Barcelona a jelenlegi évadban még nem kapott ki a bajnokságban, a Guardiola-csapatot viszont annak idején meglepte a Numancia. Guardiola kilenc, Valverde hét mérkőzésből álló győzelmi sorozatot produkált a csapattal.

Guardiola 21, Valverde 22 játékost küldött pályára a huszadik fordulóig, de a gólok manapság jobban megoszlanak, hiszen akkoriban tíz, most pedig már 13 futballista volt eredményes a katalánok színeiben, ebben nyilvánvalóan közrejátszik Neymar távozása és az Ousmane Dembélé sérülése is.

Valverde nagyon kecsegtető mutatókkal rendelkezik Fotó: Barcelona Twitter

Messi annak idején 17 meccsen játszott, most az összesen eddigin pályára lépett.

Sok hasonlóság van a két edző első szezonja között, Valverdének azonban pokoli nehéz dolga lesz, ha meg akarja ismételni Guardiola történelmi sikereit, hiszen ne feledjük, bajnokságot, a spanyol kupát és Bajnokok Ligáját is nyert a Manchster City jelenlegi menedzsere. A triplázásra most is van esélye a Barcelonának, hiszen mindhárom sorozatban jól áll…

Olvasói sztorik