Nemzetközi foci

Az első félidőben altatott, majd a szünet után hengerelt a Barca

Hatvan percig bírta a Real Betis, aztán potyogtak a vendég gólok.

A spanyol élvonal 20. fordulójának vasárnapi zárómérkőzését az FC Barcelona vívta a Real Betis otthonában. Az első félidőben sem az éllovas vendégek, sem a pillanatnyilag nyolcadik helyen tanyázó hazaiak nem találtak gólt – a kapuk sem forogtak igazán veszélyben. A katalánok a 40. percben kényszerű cserét eszközöltek: Thomas Vermaelen megsérült, helyére Samuel Umtiti érkezett.

EZT FIGYELD!
Megérkezett Manchesterbe a tél legnagyobb igazolása – FOTÓ

A gólcsend az 58. percben tört meg: Luis Suárez zseniális indítása után a higgadt Ivan Rakitic szezonbeli első találatát jegyezte a bajnokságban. Pár perccel később Busquets ugratta ki remek ütemben Messit, az argentin pedig két gólra növelte a Barcelona előnyét. A 69. percben Luis Suárez is feliratkozott a gólszerzők közé – a gólpasszt Rakitic jegyezte, az uruguayi félfordulatból vette be Adan kapuját.

A 80. percben Lionel Messi négy gólra növelte a vendégek előnyét, az argentin remek egyéni szóló után volt újfent eredményes. A 90. percben aztán Messi újabb gólt rúgatott Luis Suárezzel, így alakult ki az 5-0-s végeredmény.

Az FC Barcelona továbbra is toronymagasan vezeti a bajnokságot, előnye tizenegy pont az üldöző Atlético Madrid előtt.

Az első félidőben nem esett gól, fordulás után öt is Fotó: Getty Images

LaLiga, 20. forduló

Real Betis – FC Barcelona 0-5 (0-0)

Korábban játszották:

Deportivo Alavés – Leganes 2-2 (0-0)

Real Madrid – Deportivo La Coruna 7-1 (2-1)

Real Sociedad – Celta Vigo 1-2 (1-1)

Olvasói sztorik