Nemzetközi foci

Zidane: Ez a győzelem fordulópont lehet a szezonunkban

"Nem futballoztunk jól, de megvan a siker".

Marco Asensio hajrágóljával a Real Madrid 1-0-ra legyőzte a Leganes együttesét a Király Kupa negyeddöntőjének első meccsén. A királyi gárda francia szakvezetője, Zinédine Zidane így értékelte az idegenbeli sikert.

– Fegyelmezett teljesítményt nyújtottunk, és számunkra kedvező végeredménnyel zártuk az összecsapást. Ne felejtsük el, hogy idegenben játszottunk, mégis képesek voltunk lehozni kapott gól nélkül a meccset. Az első félidőben voltak bizonyos problémáink a labdajáratással és a támadásépítéssel, a második játékrészre azonban feljavultunk. Elégedett vagyok a játékosaim munkamoráljával. Nehezen pörögtünk fel, ezen mindenképpen javítunk kell, de nagyon kiegyensúlyozottan védekeztünk, a szélsőhátvédjeink pedig a támadásokat is hatékonyan tudták segíteni. A játékosaim talán egy kicsit idegesek voltak, de ez nem szokatlan dolog olyan labdarúgók esetében, akik ritkábban léphetnek pályára.

LÁTTAD?

Pörög az átigazolási piac: Neymar, Aubameyang, Real Madrid, Videoton, Haladás

– Ma nem futballoztunk jól, de megvan a győzelem, ráadásul egy remekül védekező csapat ellen. Nem dőlhetünk hátra elégedetten, mert a folyamatos fejlődésre kell törekednünk. A csapat most egy nehezebb időszakon megy keresztül, az ilyen esetekben pedig kulcsfontosságú, hogy ne veszítsük el a türelmünket. Ez a siker akár a fordulópont is lehet a szezonunkban – idézi Zidane szavait a penamadrisista.hu

Zidane fordulópontról beszélt a győzelem után Fotó: Getty Images/Etsuo Hara
Olvasói sztorik