Nemzetközi foci

Rendhagyó módon búcsúzott Ronaldinho

Főszerepben a szurkolók és egy tárgy...

A kiemelkedő pályafutását 37 évesen befejező Ronaldinho a közösségi oldalán mondott köszönetet mindazoknak, akik mellette álltak, és búcsújában külön is említést tett legjobb barátjáról, a labdáról.

Ezt olvastad már?
Újabb válogatott játékos szerződött a Videotonhoz

„A futballnak szentelt három évtized után kilépek megvalósult gyerekkori álmomból” ‒ fogalmazott két nappal azután, hogy bátyja, Roberto Assis az O Globo napilapban bejelentette, végleg eldőlt, hogy Ronaldinho befejezi pályafutását.

Egyúttal köszönetet mondott a labdának, amely ‒ mint fogalmazott ‒ „mindvégig inspirálta őt és társa volt minden győzelemben”.

„Ezer köszönet Istennek ezért az életért, amely megadatott nekem, valamint a családomnak és a barátaimnak” ‒ írta a világbajnok, aranylabdás futballista.

Ronaldinho szülővárosa, Porto Alegre csapatában, a Gremióban kezdte pályafutását, majd a Paris Saint-Germainben (2001-2003) és a Barcelonában (2003-2008) vált sztárjátékossá. A brazil válogatottal 2002-ben lett világbajnok, 2004-ben és 2005-ben a világ legjobbjának választották, utóbbi évben az Aranylabdát is kiérdemelte.

Ronaldinho 37 évesen döntött a visszavonulás mellett Fotó: Pau Barrena / AFP

Az FC Barcelonával 2006-ban Bajnokok Ligáját nyert. Játszott az AC Milanban (2008-2011), majd hazatérve a Flamengóban (2011-2012) és az Atletico Mineiróban (2012-2014), amellyel 2013-ban az élen végzett a Libertadores Kupában.

Pályafutása vége felé a Querétaróban (2014-2015), illetve legutóbb a Fluminense csapatában futballozott, de utóbbiban már csak néhány alkalommal lépett pályára.

„Akik ismernek engem, tisztában vannak vele, mennyire félénk vagyok, és hogy nem szokásom sokat beszélni, de most teljes lelkemből köszönöm mindazoknak a segítségét, akik lehetővé tették, hogy azzal foglalkozzak, amit a legjobban szeretek” ‒ zárta gondolatait.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik