Nemzetközi foci

Fordulópontról beszél az egyik legismertebb olasz edző

Végre nyert a csapata.

Vincenzo Montella, a Sevilla vezetőedzője úgy érzi, az Atlético Madrid elleni szerdai győzelemmel fordulóponthoz érkezett a spanyol bajnokság legutóbbi öt fordulójában nyeretlen együttese.

Ezt olvastad már?
Újabb válogatott játékos szerződött a Videotonhoz

„Nagyon fontos siker volt, Európa egyik legjobb csapata ellen” ‒ nyilatkozott az olasz szakember, aki december végén vette át a Sevilla irányítását.

„A nehéz mérkőzésen végül több kockázatot kellett vállalnunk” ‒ folytatta Montella, aki a szerdai győzelmet kezdeti lépésnek tekinti abban a tekintetben, hogy elérjék kitűzött céljaikat.

A Sevilla a spanyol Király Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén hátrányból fordított ‒ 2-1-re nyert ‒ az Atlético Madrid otthonában, elsőként tudott vendégként győzni az ellenfél ősszel átadott új stadionjában, a Wanda Metropolitanóban.

Vincenzo Montella reméli, hogy végre lendületbe kerül a Sevilla Fotó: Getty Images

Montella együttese a bajnokság legutóbbi öt fordulójában csak egy pontot szerzett, emiatt a La Liga tabelláján visszacsúszott a hatodik helyre. A négy vereség közül kettőnél már az olasz tréner ült a kispadon.

A bajnokságban a városi rangadón, a Betistől elszenvedett hazai 5-3-as vereséggel mutatkozott be. Montella sevillai mérlege ezzel együtt pozitív: a két bajnoki vereség mellett van már három győzelme a kupában.

Olvasói sztorik