Nemzetközi foci

Soha nem rúgtak még ekkorát a Real Madridba

A királyi gárda és a kiesés a téma.

A listavezető Barcelona győzelmével zárult a spanyol LaLiga 19. fordulójának vasárnapi játéknapja – Messiék a Sociedad vendégeként nyertek 4-2-re úgy, hogy a 34. percben még a hazaiak vezettek 2-0-ra.

Pörög a piac:
Klubváltásra készülnek: Neymar, Cristiano Ronaldo, Alexis Sánchez

A Barcelona továbbra is veretlen, 51 pontot szerzett 19 bajnokin, amivel 9 egységet ver a második Atlético Madridra, 11-et a harmadik Valenciára, a negyedik, egy meccsel kevesebbet játszó Real Madrid pedig már 19 pontos hátrányban van ősi riválisával szemben.

A Barcelona már beláthatatlan távolságban Fotó: Jose Ignacio Unanue/NurPhoto/AFP

Utóbbi különbséget a spanyol Marca egy összegző cikkel kommentálta, melyben egy kellemetlen ténnyel állítják szembe a királyi gárdát: „A Real Madrid közelebb van a kiesőzónához, mint a Barcelonához”. Ami tény: a még kiesőhelyen álló Deportivo csupán 16 pontra van a Realtól.

A cikk kijelenti: a Real immár végleg lemondhat a bajnoki címről, a szezon hátralevő részében pedig arra kell koncentrálnia – „ez a realitás”, ahogy a lap fogalmaz –, hogy két közvetlen üldözője, a Sevilla és a Villarreal ne túrja ki a még Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyről.

Olvasói sztorik