Nemzetközi foci

Ez az öt edző válthatja Zidane-t a Real Madridnál

Egyre jobban inog a kispad a francia szakember alatt.

A madridista.hu arról ír, hogy a spanyol Real Madrid helyzete minden lejátszott mérkőzéssel csak egyre rosszabb lett az utóbbi időben. 18 meccset játszottak a bajnokságban eddig, és a vezetőedző, Zinedine Zidane mutatói rosszabbak, mint 2015-ben Rafa Beníteznek. A spanyol szakember szintén 18 mérkőzés után a harmadik helyen állt a csapattal 37 ponttal, 11 győzelemmel, 4 döntetlennel és 3 vereséggel, miközben Zidane alakulata negyedik 32 ponttal, 9 győzelemmel, 5 döntetlennel és 4 vereséggel. A spanyolt hamar kirúgták a Realtól, Zidane esetében a sok megnyert cím, többek között a legutóbbi két BL-siker azért sokat nyom a latban. Ennek ellenére egyre jobban inog alatta a kispad. Mi is összeszedtük a nemzetközi hírek alapján, melyik öt szakember lehet az utódja, ha menesztik.

Antonio Conte

Az olasz szakember az egyik legkeresettebb európai edző, főleg azóta, hogy a hírek szerint távozik az angol Chelsea éléről, hiába szól 2019-ig a kontraktusa. Fabio Capello és Carlo Ancelotti személyében már dolgozott olasz tréner a Reallal, előbbi kétszer bajnokságot nyert a csapattal, utóbbi BL-t 2014-ben. A bajnoki cím Conténak is sikerült már az olasz Juventus és a Chelsea élén. Egyébként öt éven át Zidane csapattársa volt a torinóiaknál.

Fotó: Catherine Ivill – AMA/Getty Images

Unai Emery

A spanyol szakember második szezonját futja a francia PSG élén, nem nehéz megjósolni, hogy ha idén sem alkot maradandót, kiteszik a türelmetlen tulajdonosok. A PSG épp a Real ellen játszik majd a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A Valencia élén is sikeresen dolgozott, a Sevillával pedig nyert sorozatban három Európa Ligát. Talán a legsikeresebb spanyol együttes élén is megkapja a lehetőséget.

Fotó: Getty Images

Joachim Löw

A Real hosszú ideje érdeklődik a német szakember iránt, ám ő annyira sikeres a német válogatott élén, amellyel világbajnok lett négy éve, hogy egyelőre nem volt realitása a váltásnak. A Marca szerint most ez változhat, és bár Löwnek 2020-ig szerződése van a németekkel, a vb-cím megvédése után akár ott is hagyhatja a nemzeti csapatot, és Madridban köthet ki. Klubedzőként legutóbb 2004-ben az Austria Wiennél dolgozott.

Fotó: Europress/AFP

Mauricio Pochettino

Az argentin tréner játszott és dolgozott is már Spanyolországban, méghozzá a barcelonai Espanyolnál, azaz ismeri a ligát. 2014 óta a Tottenhamet vezeti, kiválóan, erről a madridiak is meggyőződhettek: a BL-ben két csoportmeccsen csak egy döntetlenre voltak képesek ellenük. Állítólag a Real-elnök Florentino Pérez nagyon kedveli, ami jó helyzetbe hozhatja. Ki tudja, talán Harry Kane-t is viszi magával Londonból…

Fotó: Getty Images

Maurizio Sarri

Talán a legkisebb név a listán, mégis a legtöbb helyen Maurizio Sarri nevét emlegetik. Az 59 éves szakember két éve kapta élete lehetőségét, szülővárosa, Nápoly kirakatcsapatának mestere lett, és jelenleg vezeti is a Serie A-t a Napolival. A szurkolóknak azért lehet vonzó, mert nem csak eredményes a csapata, hanem szép focit is játszik. Viszont soha nem nyert még semmilyen komoly címet csapataival.

Fotó: Europress/AFP
Olvasói sztorik