Nemzetközi foci

Végre kimondták a Realnál, hogy nincs esély a bajnoki címre

Toni Kroosnak elege lett a kötelező optimizmusból.

Hetek óta hallani a hatalmas gödörben lévő Real Madrid játékosaitól és vezetőitől azt a kötelező, már-már betanítottnak vélt szöveget, hogy „még nincs vége a bajnokságnak, és amíg van matematikai esélyünk a bajnoki cím megszerzésére, addig nem adjuk fel”. Természetesen egy profi labdarúgó nem mondhat mást, ám ez a kijelentés már elég nagymértékben elrugaszkodott a valóságtól.

Fontos hírek!
Pörög az átigazolási piac: Neymar, Kanté, Ugrai és a Fradi-ügy

Szombat este azonban a királyi gárda német középpályása, Toni Kroos megtörte a közhelyek világát, és a Villarrealtól elszenvedett hazai vereség után már reálisan értékelte csapata kilátásait.

Toni Kroos végre reálisan értékelt Fotó: Denis Doyle/Getty Images

– A bajnokság jelenlegi állását tekintve egyetlen célunk maradt: elérni az első négy hely valamelyikét, hogy kiharcoljuk a Bajnokok Ligája-kvalifikációt. A végsőkig fogunk küzdeni, mint mindig, de ez a hátrány már túlságosan nagy – idézi a Marca Toni Kroost.

A német mellett Dani Carvajal is már-már lemondóan nyilatkozott a spanyol bajnoksággal kapcsolatban a klub hivatalos oldalán: – realistának kell lennünk a bajnoksággal kapcsolatban, nagy a hátrányunk, és ez holnap akár még tovább is nőhet…

A Real Madrid tizennyolc forduló után a negyedik helyen szerénykedik a spanyol bajnokságban, hátránya tizenhat pont az élen álló Barcelona mögött.

Olvasói sztorik