Nemzetközi foci

Bombaerős Barcelona törné meg a közel tizenegy éve tartó átkot

Finoman szólva sem a kedvenc ellenfeléhez látogat vasárnap este a katalán csapat.

Vasárnap este nehéz találkozó vár a Barcelonára, amely ha elhozza a három pontot a Real Sociedad otthonából, akkor tizenkilenc egységgel húz el a Real Madridtól, valamint tartja a mostani fordulóban győzelmet arató Atlético Madrid előtt a kilencpontos előnyét a tabella élén.

Izgalmas hírek!
Pörög az átigazolási piac: Neymar, Kanté, Ugrai és a Fradi-ügy

A katalánok nem szeretnek az Anoetában játszani, legutóbb 2007 májusában tértek haza onnan győzelemmel – Andrés Iniesta és Samuel Eto’o góljaival – a spanyol bajnokságban, azóta hét alkalommal sem sikerült ez – öt vereség és két döntetlen a mérleg az elmúlt több mint tíz év alatt.

Messiék megtörnék az átkot Fotó: Laurens Lindhout/Soccrates/Getty Images

Több dolog is bizakodásra adhat azonban okot a barcásoknak: egyrészt remek formát fut a csapat az egész mostani idényben, másrészt pedig a Spanyol Kupában tavaly januárban megérezhették a győzelem ízét a Real Sociedadnál, akkor Neymar tizenegyese volt a döntő.

A Barcelona keretéből kimaradt Aleix Vidal, Gerard Deulofeu és Rafinha is, az ő távozásuk szinte biztosra vehető januárban. Szintén nem lép pályára a bombaigazolás, Philippe Coutinho sem, akinek sérülés miatt még késik a bemutatkozása. A drukkereknek azonban nincs okuk az aggodalomra, így is erős tizenegy fut ki vasárnap este 20:45-kor az Anoeta gyepére.

A várható kezdőcsapatok a Sport.es szerint Fotó: sport.es
Olvasói sztorik