Nemzetközi foci

Zidane-nak fogalma sincs, miért nem tud gólt lőni a Real Madrid

Nem hibáztatja a játékosokat a Villarreal elleni vereség miatt.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a bajnoki tabellán negyedik helyen álló Real Madrid hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a Villarreal ellen. A királyi gárda vezetőedzője, Zinédine Zidane így értékelte a találkozót.

LÁTTAD?

Hoppon marad a Real? Ez a csapat 500 millióért vinné Neymart!

– Most, a mérkőzés után is szóba került az öltözőben, hogy miért nem vagyunk képesek gólokat szerezni. Fogalmam sincs, hogy mi lehet a magyarázat erre a jelenségre, de abban biztos vagyok, hogy hamarosan vége szakad a rossz sorozatunknak. Nem tudom, hogy mikor, de a futballban semmi sem tart örökké. Nem hibáztatom a játékosaimat. Hogy mi lehet a megoldás? Az, hogy elkezdünk a tudásunkhoz mérten futballozni, és sokkal több gólt szerzünk. A csapat még sosem volt ilyen nehéz helyzetben, mióta leültem a kispadra, de az a jó ebben a sportágban, hogy még rengeteg meccs van hátra a szezonból. Csütörtökön a kupában lesz fellépésünk, és hamarosan jönnek a BL-mérkőzések is – mondta Zidane, aki pozitívumokat is látott a vereségben.

– Tetszett, hogy a játékosaim mindent megtettek a győzelemért, szüntelenül futottak, küzdöttek, harcoltak. Nagyon szép akciónk voltak, nem érdemeltünk vereséget, de a futball egy ilyen játék. Úgy tűnik, mintha az égiek is összeesküdtek volna ellenünk, de ez hamarosan megváltozik. Nem hiszem, hogy hiányozna belőlünk a kreativitás. Rengeteg gólhelyzetünk volt. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a játékosoknak könnyű megélni és feldolgozni a kialakult helyzetet. Hogy lehetünk-e még ennél is rosszabbak? Erre csak annyit tudok mondani, hogy vereséget szenvedni mindig szar érzés, de továbbra is keményen fogunk dolgozni. Az embereknek joguk van a saját véleményükhöz, de be fogjuk bizonyítani, hogy tévedés leírni minket – idézi Zidane szavait a klubhonlap alapján a penamadridista.hu

Zidane nem hibáztatja a játékosokat Fotó: Gabriel Bouys/AFP
Olvasói sztorik