Nemzetközi foci

Zidane: ha tíz napom van a Real Madridban…

A francia edző úgy érzi, nem a fővárosiak kispadjáról fog nyugdíjba menni.

A France Football hetilap Zinédine Zidane-t választotta a tavalyi naptári év legjobb francia edzőjének.

Nyilatkozatában a Real Madrid trénere elismerte, hogy csapata nehéz helyzetben van, és arról is beszélt, hogy csak rövid távú tervei vannak.

Ezt olvastad már?
Így edzett először a profikkal Szoboszlai Dominik – FOTÓ, VIDEÓ

‒ Zinédine Zidane már nem a Real játékosa, az a Zidane már nem létezik. Most Zidane-nak edzőként kell ismét felépítenie a karrierjét ‒ vélekedett saját maga szerepéről.

Hozzátette, nem érzi védett helyzetben magát, miért a klub játékosa volt.

‒ Tudom, hogy egy napon véget ér a megbízatásom a Realnál, ezért szeretném kihasználni az időt, és mindent megtenni, hogy sikerrel járjak. Azt mondom magamban: ha csak tíz napom maradt, akkor abban a tíz napban kell alaposan dolgoznom, de ha hat hónapom, akkor pedig abban a hat hónapban. Nem gondolok semmi másra, mert tudom, hogy nem maradok tíz évig ‒ fejtette ki.

Zidane napjai meg vannak számlálva a Real kispadján? Fotó: Getty Images

Zidane elárulta, tisztában van felelőssége nagyságával, de megtanult elszakadni a futballtól, például ha este hazamegy a családjához, és leülnek vacsorázni, akkor nem a munkája jár az eszében.

„Szeretném megmutatni, hogy a nehezebb időszakokban is képes vagyok jó munkát végezni. Sokan azt gondolják, hogy könnyű dolgom van, vagy ösztönösen hozom a döntéseimet, de ennél nagyobbat nem is tévedhetnének. A legapróbb sikereimet is kemény munkával töltött órák révén értem el. Hiszek a játékosaimban, akik egytől-egyig bajnokok, és érjen bármennyire kritika is, nem fogok megváltozni” – idézi a magyar penamadridista.hu a francia szakvezetőt.

Olvasói sztorik