Nemzetközi foci

Ezért van bukásra ítélve Zidane és a Real Madrid?

Szolidaritás, bizalom, hit és csapategység nélkül nincs siker.

A spanyol Marca öt pontban szedte össze azokat a kulcspontokat az elmúlt időszakból, amelyek a Real Madrid mostani kudarcához vezettek. Mint ismert, a címvédő fővárosiak hátránya már 16 pont a bajnoki tabellán az éllovas FC Barcelona mögött, az újabb aranyérem tehát elúszni látszik…

EZT FIGYELD!
Kinevezték Alexis Sánchezék új edzőjét

1. Hol marad a szolidaritás?

A játékosok ‒ vagyis legtöbben közülük ‒ nem csapatban gondolkoznak. Nincs csapategység, a csapatszellem odalett, e nélkül pedig aligha lehet sikeres egy együttes. A szaklap szerint a szakmai stáb már dolgozik a probléma javításán, hiszen csapategység nélkül aligha lesz esélyük a Paris Saint-Germain ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

2. Kapu előtti sikertelenség

Egy kis statisztika. Az elmúlt szezonban 17 mérkőzés után így állt a Real Madrid a La Ligában:

40 pont – 47 rúgott gól – 18 kapott gól

A mostani állás:

32 pont – 32 rúgott gól – 16 kapott gól

Mélyponton Ronaldóék?! Fotó: BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY

3. Fizikai hiányosságok

A Marca úgy véli, a Real-sztárok fizikai teljesítménye jócskán elmarad az elvárttól. Akadnak olyan játékosok, akik messze vannak legjobb formájuktól – ennek oka a különböző sérülések, illetve akadnak olyanok, akik már a nyári világbajnokságra gondolva kicsit talán „tartalékolnak” a hosszú szezon végére – véli a lap.

4.Nem jól rotál Zidane?

A lap szerint elsősorban Marco Asensióról, Lucas Vázquezról és Mateo Kovacicről mondható el, hogy míg eleinte több játékidőt kaptak a bizonyításra, mostanában egyre inkább háttérbe szorulnak, vagy legalábbis kevés játéklehetőséghez jutnak.

5. Az ambíció hiánya és „bonyodalmak” kapusfronton

Úgy tűnik, a csapat elveszítette hitét és bizalmát Zidane-ban. Ezentúl akadnak, akik azt hiszik a csapaton belül, hogy érinthetetlenek és bérelt helyük van a kezdőben. Keylor Navas eleinte egész jó teljesítményt nyújtott a kapuban, ám a Kepa Arrizabalaga lehetséges érkezése körüli pletykák óta már ő sem a régi.

Olvasói sztorik