Nemzetközi foci

Coutinho elárulta, mit tanácsolt neki Neymar

Az egyik brazil felhívta a másikat a klubváltása előtt.

Phillipe Coutinho hétfőn előbb részt vett az orvosi kivizsgáláson ‒ ahol megállapították, hogy combsérülése miatt három hétig nem játszhat ‒, majd aláírta a szerződését, ezzel hivatalosan is az FC Barcelona játékosává vált. Ezt követően a katalán csapat mezében bemutatkozott a szurkolóknak a stadion gyepszőnyegén, végül sajtótájékoztatón vett részt.

Ezt olvastad már?
Így edzett először a profikkal Szoboszlai Dominik – FOTÓ, VIDEÓ

„Rendkívül izgatott vagyok, mert nagyon megható dolog a világ legfontosabb klubjának mezét viselni. Soha nem kételkedtem, hogy egyszer aláírhatok ide, nagy megtiszteltetés, hogy igazi hősök mellett játszhatok. Remélem, minden percét élvezni fogom, és trófeákat nyerünk” ‒ nyilatkozta a brazil középpályás.

Hozzátette, baráti viszonyban vannak Neymarral, gyerekkoruk óta ismerik egymást, a válogatottban is együtt játszanak, és a Barcelonától tavaly nyáron rekordösszegért távozott csatár nagyszerű dolgokat mondott a katalán klubról.

„Ahogyan Luis Suárez és Paulinho, ő is azt mondta, hogy hihetetlen a hangulat az öltözőben. Szerencsés vagyok, mert elmondhatom magamról, hogy Messi és Suárez mellett játszom. Leo Messi rendkívül látványosan játszik. Nagyon boldog vagyok, hogy újra Suárez csapattársa lehetek. Ezt is megtiszteltetésnek érzem, ő egy jó barát, aki sokat segített nekem” – magyarázta Coutinho.

Hozzátette, Messivel még nem találkozott, de nagy megtiszteltetés, hogy ugyanabban a csapatban szerepelhet, mint az aranylabdás argentin. Kijelentette, könnyű a Barcelonát választania, hiszen ez a világ legjobb csapata.

Coutinho és Neymar telefonon beszéltek a klubváltás előtt Fotó: Getty Images

„Sokszor álmodtam arról, hogy idekerülök, gólokat szerzett Barca-mezben. Ez egyedülálló lehetőség, hiszen a legjobb játékosok, a sportág hősei játszanak itt. Szeretném boldoggá tenni a szurkolókat, de az edzőm dolga eldönteni, melyik poszton van rám szüksége. Nekem csak annyit kell tennem, hogy keményen dolgozom a csapat sikere érdekében” – fejtette ki.

Coutinho tavasszal nem léphet pályára a Bajnokok Ligájában, de elmondta, a szerződése további öt évében annyit szeretne játszani a BL-ben, amennyit csak lehet.

A Liverpooltól 160 millió euróért szerződtetett játékos nem feledkezett meg az előző és az új klubja vezetőiről sem.

„Szeretnék köszönetet mondani az FC Barcelonának minden erőfeszítésért, és a sok türelemért, a Liverpoolnak pedig az ott töltött öt év miatt, illetve a vezetőknek, akik megértették, hogy ez az álmom. Nagyon várom már, hogy csatlakozhassak a csapathoz. Az érkezésem előtt el sem tudtam hinni, hogy mindez tényleg megtörténik, sőt majd csak akkor hiszem el igazán, ha a többiekkel edzhetek” – fejtette ki.

Olvasói sztorik