Nemzetközi foci

Továbbra is Neymar a világ legdrágább játékosa

Közben a Real Madrid a TOP 50-be is alig tudott labdarúgót adni a CIES legfrissebb tanulmánya szerint.

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) újabb eredményeit publikálta – a szervezet az átigazolási időszak nyitánya után egy héttel közzétette, mennyit érnek a piacon a legértékesebb játékosok.

Pörög a piac!
Koreába igazolhat az NB I gólkirálya

Mint kiderült, a felmérések alapján jelenleg a brazil Neymar a világ legdrágább játékosa: a Paris Saint-Germainhez rekordösszegért érkező támadó 213 millió eurós értékkel bír, azaz átszámítva mintegy 65.5 milliárd forint a reális vételára.

Az Európa öt legnívósabb bajnokságát magába foglaló tanulmány a Barcelona klasszisát, Lionel Messit teszi a második helyre 202.2 millió euróval, míg a tottenhames Harry Kane 194.7 millióval a harmadik. A 150 millió eurós határt további hat játékos lépte át: Kylian Mbappé (PSG – 192.5 millió euró), Paulo Dybala (Juventus – 174.6), Dele Alli (Tottenham – 171.3), Kevin De Bruyne (Manchester City – 167.8), Romelu Lukaku (Manchester United – 164.8) és Antoine Griezmann (Atlético Madrid – 150.2).

Némi meglepetésre Cristiano Ronaldo, a Real Madrid aranylabdás klasszisa visszaszorult: csupán a 49. a sorban a 80.4 milliós becsült értékével. A madridiak legértékesebb játékosa Isco lett, aki 85.4 millióval a lista 45. helyét foglalja el.

A teljes lista itt érhető el.

Továbbra is Neymar az élen, Mbappé is TOP 5-ös Fotó: Getty Images
Olvasói sztorik