Nemzetközi foci

„Bohóc, hitvány, képmutató” – egyre durvább a Mourinho-Conte háború

Keményen osztja egymást a két sztáredző.

A Manchester Unitedet irányító José Mourinho és a Chelsea menedzsere, Antonio Conte eddig sem ápolt túl jó kapcsolatot egymással, de az elmúlt napokban új szintre emelték az üzengetést, megállás nélkül szólogatnak be egymásnak.

A két tréner már az előző idényben is többször odaszúrt egymásnak, majd a szavak háborúja 2017 őszén sem csendesett: Mourinho arra panaszkodott, hogy egyes menedzserek állandóan csak „sírnak, sírnak és sírnak”. Conte válaszul arra kérte a United menedzserét, hogy inkább a saját csapatával és önmagával foglalkozzon, ne állandóan a Chelsea-vel.

LÁTTAD?

Coutinho először nyilatkozott Barcelona-játékosként – VIDEÓ

Az elmúlt néhány napban aztán nagyon eldurvultak a dolgok: január 4-én Mourinho arról beszélt, hogy neki nem kell „bohócként viselkednie az oldalvonalnál” ahhoz, hogy kimutassa szenvedélyességét, ezzel szintén a mindig hevesen gesztikuláló és a kispad előtt folyamatosan ugráló, kiabáló, a gólokat látványosan ünneplő Contéra utalt.

Az olasz válaszára sem kellett sokáig várni, másnapi reakciójában annyit mondott, Mourinho „minden bizonnyal amnéziában szenved”, mert sokszor elfelejti, ő hogyan viselkedett és miként beszélt a múltban. „Az ő korában megvan az amnézia kockázata. Persze ez rám is igaz, de ő folyamatosan ki is mutatja” – tette hozzá Conte.

Két nappal később Mourinho leszögezte, hogy bohócos kijelentésével nem Contéra gondolt, majd nagyon keményen odaszúrt az olasz kollégának.

– Tudják mi nem fog velem soha megtörténni? Engem biztosan nem fognak bundázásért eltiltani – utalt Mourinho Conte korábbi négyhónapos eltiltására, amelyet a 2012/2013-as szezonban, már a Juventus edzőjeként, de még a Sienában eltöltött időszakáért kapott, mert nem jelentette a mérkőzéseket befolyásoló játékosait. Később a bíróság tisztázta Contét a vádak alól és eltiltását hatályon kívül helyezte.

Egyre durvább Mourinho és Conte szócsatája Fotó: GLYN KIRK / AFP

Természetesen Conte a legközelebbi sajtótájékoztatón rögtön reagált, hitványnak és képmutatónak nevezte Mourinhót.

– Ezekkel a szavakkal mutatta meg, emberként mennyire keveset ér valójában. Jól ismerem őt, a múltban is hitványul viselkedett, most is az és a jövőben is az lesz, de ezt mindenki tudja. Egy olyan eseményről beszél, amiről nagyon keveset tud – mondta Conte, aki szerint Mourinho stílusa nagyon alacsony színvonalat képvisel, illetve arra is emlékeztette az újságírókat, hogyan viselkedett Claudio Ranierivel.

– Korábban még az angoljával viccelődött, aztán amikor kirúgták a Leicester Citytől, Ranieri monogramjával ellátott pólóban jelent meg. Képmutató ember, amikor bántani akarta, akkor nem kímélte, később pedig azért viselkedett együtt érzően, hogy saját magát tüntesse fel jó színben – idézi Conte szavait az m4sport.hu

Olvasói sztorik