Nemzetközi foci

Premier League: homár helyett szardínia – így igazol az egyik edző

Walesben kevesebbel is beérik.

A Premier League-ben sereghajtó Swansea City portugál menedzsere, Carlos Carvalhal találkozott Huw Jenkins klubelnökkel, majd kifejtette, bízik benne, hogy januárban meg tudja erősíteni csapatát. A közelmúltban kinevezett szakvezető egy nagyszerű példával értékeltette, milyen minőségű játékosok érkezésére számíthatnak a szurkolók.

Ezt olvastad már?
Messi bármelyik pillanatban távozhat Barcelonából

„Szardíniára van pénzünk, de én homárra gondolok. Mindent megteszek, hogy megszerezzem a lehető legjobb játékosokat. Homárt és tengeri sügért keresek, viszont ha nem találok, akkor szardíniát kell vennünk. De néha a szardínia is nyerhet mérkőzéseket. Vannak határok, én pedig megértem, hogy ez egy felelős klub, és nem akarnak problémát maguknak a jövőben” – vélekedett az edző.

Carlos Carvalhal a rossz szereplés miatt menesztett Paul Clement helyét vette át a kispadon. A Swansea City az idény elején két kulcsemberét, Gylfi Sigurdssont és Fernando Llorentét is eladta, de nem tudta megfelelően helyettesíteni őket.

Nyilatkozata alapján előző életében halász lehetett a portugál edző Fotó: Getty Images

A portugál menedzser elismerte, nem lehet vonzó a minőségi játékosok számára, hogy a kiesés ellen kell küzdeni. „Nem minden játékos jön egy olyan csapathoz, mint a miénk, amelyik a bennmaradásért harcol. Néhány posztra szükségünk van emberekre, de neveket még nem mondhatok. Az az elvem, hogy nem beszélek olyan játékosokról, akik még nem az én csapatomban vannak” – nyilatkozta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik