Nemzetközi foci

Sallói Dániel nagy lehetősége, édesapja korábbi klubja szívesen látná

Leekens ígéretéről is beszélt a Kansas focistája.

Sallói Dániel a DIGI Sport híradójának elmondta, hogy a felnőtt válogatott kapitánya, Georges Leekens az egyik tavalyi mérkőzés után bement U21-es válogatott öltözőjébe, és közölte a játékosokkal, hogy megpróbálja őket beépíteni az A válogatottba.

Az egykori 13-szoros válogatott Sallói István szerint, ha meglesz fiában a gyilkos ösztön, akkor többre viheti, mint ő. Mindeközben a Beitar Jeruzsálemnél a szurkolók arról álmodnak, hogy lesz egy újabb Sallóijuk.

Ami eddig biztos volt, bizonytalanná vált?
Valverde: Coutinho jó játékos, de én jobban szeretem az…
Az igazolásokkal szorongatták
Zidane: Beszéljünk azokról a játékosokról, akik…

Sallói Dániel novemberben, Cipruson gólt lőtt és gólpasszt adott az U21-es válogatottban, így bekerült az új szövetségi kapitány Georges Leekens látókörébe is.

– Bejött az U21-es öltözőbe, és elmondta, hogy mi vagyunk a jövő, figyelni fog minket, és megpróbál beépíteni minket az A válogatottba, úgyhogy biztosan az összes U21-es csapattársammal ott vagyunk a noteszában. Az a kérdés, mikor kerül elő a nevünk – nyilatkozta Sallói Dániel.

Az alma nem esett messze a fájától. Édesapja, Sallói István is nagyszerű labdarúgó volt, 13-szor szerepelt a magyar válogatottban, és 1993-ban az év legjobb labdarúgójának is megválasztották. Kérdés, melyik Sallói viszi többre.

– Az egyéni képességekben, én azt gondolom, jobb játékos, mint én voltam. Gyorsabb, jobban rúg, én viszont agresszívabb voltam. Ha ebben fejlődik, és a gyilkos ösztön erősebb lesz benne a pályán, akkor többre viheti, mint én – mondta a Sport 24-nek Sallói István, a DIGI Sport állandó szakkommentátora.

Sallói Dániel a Kansas Cityben már többször bizonyított, például a US Open Cup döntőjében, ahol ő rúgta a mindent eldöntő gólt. Sallói Istvánnál – aki a helyszínen nézte meg a meccset – nem létezett ekkor büszkébb apa a földön.

– A kupadöntő mesebelien alakult, tényleg ilyen ’amerikai álom’-formátumot vett azzal, hogy a fiam csereként szállt be, majd gólt lőtt. Ez egészen hihetetlen adrenalint indított meg az emberben. Amikor vége lett a meccsnek, én nem tudtam lenyugodni, ott szaladgáltam a pályán, amikor minket is beengedtek, sőt éjszaka sem tudtam aludni. Tényleg óriási élmény volt.

Sallói Dániel a felnőtt válogatottban is bizonyíthat Fotó: Getty Images

A világ egy másik pontján is imádnák, ha lenne a csapatukban egy újabb Sallói.

– A Beitar Jeruzsálemtől folyamatosan írogatnak nekem – és most már Daninak is -, hogy menjen oda játszani, és vegye át az apja örökét. Úgyhogy valahol a fejünkben azért benne van, hogy egyszer a Beitarban jó dolog lenne őt látni – fogalmazott Sallói István, aki 2001-ben második lett az évtized legjobb izraeli légiósa-választáson.

Dániel azonban egyelőre csak Kansasre koncentrál 2018-ban.

– Mindenképp szeretnék ugyanúgy rengeteg meccset játszani, sok lehetőséget kapni és gólokat rúgni. Jó lenne, ha 30 meccsen 8-10 gólt tudnék szerezni a következő szezonban. Ez esetben már el tudnám mondani magamról, hogy az első évem jól sikerült, aztán folytattam ugyanazt a jó teljesítményt – tette hozzá.

Olvasói sztorik