Nemzetközi foci

Mutatjuk, melyik három játékosból kerül ki Az év labdarúgója Magyarországon

A trióból csak ketten válogatottak.

A férfiaknál Baji Balázs, Liu Shaolin Sándor és Szatmári András, a nőknél pedig Babos Tímea, Hosszú Katinka és Márton Anita került a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetségének szavazásán. A győztest jövő csütörtökön, a Nemzeti Színházban sorra kerülő M4 Sport-Az Év sportolója gálán hirdetik ki.

Szöllősi György, a szavazást 60. alkalommal kiíró MSÚSZ elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón jelentette be az egyes kategóriák legjobb három jelöltjét, és elmondta, 436 voks alapján alakult ki a sorrend. Az év labdarúgója címet is ekkor osztják ki, amelyre a férfiaknál Gulácsi Péter (Leipzig), Davide Lanzafame (Budapest Honvéd) és Nikolics Nemanja (Chicago Fire) pályázik.

Ezt olvastad már?

Brutális ajánlatot kap Kane, hoppon maradhat a Real Madrid

A magyar sportújságírók egy tízes listáról választhattak, a további hét játékos Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahely), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva), Sallai Roland (APOEL), Szalai Ádám (Hoffenheim), Szoboszlai Dominik (FC Liefering) és Varga Roland (FTC) volt.

Az év női labdarúgója a Csiszár Henrietta (Bayer Leverkusen), Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg), Vágó Fanny (SKN Sankt Pölten) trióból kerül ki.

A három jelölt Az év labdarúgója címre

Gulácsi Péter (Leipzig)

Gulácsi Péter Fotó: Getty Images

Davide Lanzafame (Budapest Honvéd)

Nikolics Nemanja (Chicago Fire)

Fotó: Getty Images/Shaun Clark
Olvasói sztorik