Nemzetközi foci bajnokok ligája

Lionel Messi ezeket a rekordokat döntheti meg 2018-ban

A határ a csillagos ég: ebben az évben is lesz miért küzdenie az argentin zseninek.

Az ötszörös aranylabdás Lionel Messi 2018-ban újabb mérföldköveket érhet el az eddig is példátlan karrierjében. A Barcelona hivatalos honlapja összegyűjtötte, mik lehetnek az argentin zseni céljai az új esztendőben – ezeket szedtük mi is pontokba.

Száz gól a Bajnokok Ligájában

Messi már beírta magát a történelembe a nemzetközi porondon lőtt kilencvenhét Bajnokok Ligája-góljával, melyhez hármat tett hozzá az Európai Szuperkupában. Az argentinnak tehát három találat szükséges ahhoz, hogy elérje a százat a BL-ben, erre valószínűleg nem kell sokat várnia.

Ezt olvastad már?
A PSG-klasszis közel a Manchester Unitedhez

Az ötödik BL-cím

2006, 2009, 2011 és 2015 után újra megnyerheti a legrangosabb nemzetközi kupát. Ha ez így lesz, akkor Iniestával és Piquével együtt ők lesznek az első olyan játékosok, akiknek ez ötödször is sikerül.

A legtöbb győztes meccs a bajnokságban

A harmincéves klasszis eddigi 399 spanyol bajnokijából 301-et megnyert, további harminchárom győztes találkozóval megelőzné a rekorder Iker Casillast, a Real Madrid korábbi kapusát.

Messi 2018-ban tovább szárnyalhat Fotó: Denis Doyle/Getty Images

Pichichi-díj és Aranycipő

A spanyol bajnokság gólkirályi címéért járó Pichichi-díjat, valamint az Európa legjobb gólszerzőjének járó Aranycipőt is négy-négy alkalommal kaparintotta meg Messi. Erre a szezon végeztével is nagy esély mutatkozik, hiszen jelenleg is vezeti a góllövő listát tizenöt találattal.

A Chelsea-átok megtörése

Mint ismert, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Chelsea ellen találkozik a Barcelona. Messi eddig nyolc alkalommal találkozott a londoniakkal, de még egyszer sem tudta bevenni a kapujukat.

A legjobb góllövő a topbajnokságokban

Az öt legnagyobb európai bajnokságot – Spanyolország, Olaszország, Németország, Anglia, Franciaország – tekintve a korábbi angol támadó, Jimmy Greaves a csúcstartó a 357 meccsen szerzett 366 góljával. Messinek 364 találata van a LaLigában, így valószínűleg a közeljövőben új rekordert köszönthetünk a személyében.

Gól a Gironának

Az argentin az élvonal jelenlegi csapatai közül már mindenkinek betalált minimum egyszer, kivéve a Gironát. Amennyiben Messi a Camp Nouban gólt lő a Gironának, úgy a harminchatodik spanyol élvonalbeli csapatnak talál be, megdöntve ezzel a Real Madrid-ikon, Raúl rekordját.

Olvasói sztorik