Nemzetközi foci

Harry Kane sztárallűrök nélkül lehet a világ legjobbja, korábban senki nem hitt benne

Nem iszik alkoholt, utolsóként fejezi be az edzést, nem öltözködik kihívóan. A Marca portréja.

Szabadidejében golfozik, nem iszik alkoholt, de klubokba sem jár – ilyen Harry Kane élete, aki egyébként nyilatkozataival, luxusautóival vagy éppen ruházatával sem kerül a középpontba. A Marca terjedelmes portréban mutatta be az angol válogatott és Tottenham 24 éves kiválóságot, akiről kiderült az is: úgy nőtt fel, hogy Teddy Sheringhamet és David Beckhamet csodálta. Utóbbi legendával 12 évesen találkozhatott egy iskolai tábor keretén belül, a találkozás meghatározó volt Kane számára.

Bajban a csatár!
Ellopták Kabát Péter intim fotóit

A harmadik vonalból a világelitbe

Tizenhét évesen Kane csupán az angol harmadosztályba focizott, majd amikor Norwich kölcsönjátékosaként súlyos sérülést szenvedett, senki nem gondolta, hogy sztár lehet belőle.

2013-tól kapott lehetőséget a Tottenham Hotspurnál, élete pedig egy évvel később hatalmas fordulatot vett; ekkor érkezett meg a klub élére Mauricio Pochettino. Eleinte Emmanuel Adebayor és Roberto Soldado mögött csak elvétve kapott lehetőséget, majd 2014 novemberében kezdő volt az Everton elleni bajnokin, ezt követően pedig elfelejthette a kispadozást.

Kemény munkával és alázattal győzte meg mesterét: számíthat rá. Nem mellesleg azt is bizonyította: nem róla mintázták meg a tipikus önző csaptár mintapéldáját.

Kane-ről senki nem hitte, hogy sztár lehet Fotó: Getty Images

Elsőként érkezik, utolsóként távozik

A mai napig egyike azoknak, aki elsőként érkezik a tréningekre, és utolsóként hagyja el az edzőpályát. Az edzések utána rendre kint marad a pályán és a szabadrúgásokat gyakorolja. Szigorú diétához tartja magát, egy spanyol dietetikus étrendjét követi a hétköznapokban.

A Marcának adott nyilatkozatában azt is elárulta: a Tottenhamnél mindent megkap, amire szüksége van és boldog lehessen. Egy kívánsága van csupán:

– A világ legjobbja akarok lenni.

Edzője, Mauricio Pochettino nemes egyszerűséggel Gabriel Batistutához hasonlította.

– A mestertől nem csak a pályán, hanem azon kívül is rengeteget tanultam. Különösen igaz ez a tiszteletadásról és arról, hogyan bánjak az emberekkel.

Kerüli a reflektorfényt

Szabadidejét kislányával és menyasszonyával tölti, akit még a középiskolában ismert meg. Esküvőjükre a következő hónapokban kerül sor. A felhajtást természetesen kerülni fogják, szűk családi körben ünneplik majd a nagy napot. Sem a szülei, sem pedig a párja nem szeret a középpontban lenni.

@kategoodersxx

Harry Kane (@harrykane) által megosztott bejegyzés, Nov 2., 2017, időpont: 8:49 (PDT időzóna szerint)

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!