Nemzetközi foci bajnokok ligája

Változtatások a BL-ben és az EL-ben: így érinti a magyar csapatokat

A korábbinál is nehezebb lesz főtáblára jutni?

A Videoton FC hivatalos beszámolójából kiderül, hogy az UEFA átalakította a Bajnokok Ligája és az Európa Liga selejtezőinek menetét.

Amiben nincs változás

 • Magyarországról továbbra is négy csapat indulhat az UEFA sorozataiban
 • A bajnok a Bajnokok Ligájában; a második és harmadik helyezett, valamint a Magyar Kupa győztese (amennyiben ez a csapat bajnoki helyezése miatt is indulónak számítana, akkor a bajnoki negyedik helyezett) az Európa Ligában.

  Bajban a csatár
  Ellopták Kabát Péter intim fotóit

  Változások a Bajnokok Ligájában

 • Az NB I bajnokcsapatának a korábbiakhoz képest biztosan eggyel több párharcot kell sikerrel megvívnia ahhoz, hogy a legrangosabb sorozat főtáblájára jusson
 • Az eddigi kialakítás szerint a magyar bajnok a második selejtezőkörben csatlakozott a küzdelmekhez és három ellenfél kiejtése esetén érte meg a kupaőszt. 2018-tól már az első körben érdekelt lesz az NB I elsője (bár már azt megelőzően is sor kerül két párharcra, ezt előselejtezőnek nevezték el).

  Továbbra is négy magyar csapat lesz érdekelt az UEFA sorozataiban Fotó: vidi.hu

  A bajnoki és nem bajnoki ágak rendszere megmarad, de összesen már csak hat főtáblás helyért zajlanak a küzdelmek a korábbi tíz helyett – ebből négy jut a bajnoki ágról érkezőknek. 2018–2019-ben a legtöbb koefficienssel rendelkező ország, amelynek bajnoka selejtezni fog, Csehország (ha a BL idei kiírásának nyertese egyébként is főtáblára kerülne, akkor Svájc). A második és harmadik selejtezőkörökben a holland, görög, osztrák, horvát, román bajnokságok nyertesei csatlakoznak majd be.

  Az első selejtezőkör mérkőzéseinek dátuma: július 10-11. és július 17-18.

  Változások az Európa Ligában

 • Az Európa Ligát érintő talán legfontosabb változás, hogy 2018-tól kezdve már az összes, BL-ből kieső csapat folytathatja az EL-ben, beleértve az előselejtezők veszteseit is
 • A főtáblára a BL-selejtezők bajnoki ágának playoff-vesztesei kerülnek, valamint a nem bajnoki ág hat kiesője. Tizenhét együttes alanyi jogon ott lesz a csoportkörben, ami azt jelenti, hogy az Európa Liga selejtezőiből érkezve huszonegy csapatnak „maradt” hely a 48 között.

  Az EL-ben is öt selejtezőkört rendeznek, de az ezúttal szintén előselejtezőnek nevezett legkoriábbi körben csak a nyolc legrosszabb koefficienssel rendelkező ország csapatai vesznek részt. Mindez azt jelenti, hogy a magyar indulóknak továbbra is négy selejtezőkörön kell átverekedniük magukat a főtáblára jutásért.

  A magyar csapatok július 12-én és 19-én játszanak majd először az EL 2018-19-es idényében.

  Olvasói sztorik