Nemzetközi foci

Két megdöbbentő kép arról, mekkorát változott a focipiac

És még ki tudja, hol a határ?

Néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlen volt, hogy rövid időn belül ekkora összegek fognak röpködni a labdarúgás átigazolási piacán. A számok napjainkban brutális méretet öltöttek, és nagyon úgy tűnik, közel sincs vége az őrült költekezéseknek, határ a csillagos ég.

Ezt látni kell!
Huszonévesek is megirigyelhetik a korábbi Real- és a Barca sztár testét – FOTÓ

A héten a Liverpool leigazolta a Southampton védőjét, Virgil van Dijkot, amivel összességében semmi probléma nincs, ám az érte kifizetett összeg előtt érthetetlenül állt az emberek többsége. A holland játékosért ugyanis 75 millió fontot fizetett a Bogdán Ádámot is foglalkoztató csapat, ugyenekkora összegért korábban olyan játékosok váltottak klubot, mint a francia aranylabdás Zinédine Zidane, vagy a világbajnok brazil Ronaldo.

Érezd a különbséget…

Egy másik kép is kering az interneten, ami szintén jól jellemzi a futballpiac mai viszonyait. A Barcelona idén nyáron 105 millió euróért igazolta le a Borussia Dortmundtól Ousmané Dembélét, míg a Real Madrid ennél kevesebb összegből vásárolt öt meghatározó játékost – Casemirót, Kroost, Modricot, Asensiót és Iscót – az elmúlt években.

Troll Football 247 (@trollfootball247) által megosztott bejegyzés, Dec 29., 2017, időpont: 5:55 (PST időzóna szerint)

Olvasói sztorik