Nemzetközi foci

Meg is van az új szerb szövetségi kapitány

Óriási lehetőség előtt Lisztes Krisztián korábbi csapattársa.

Az október végén ideiglenesen kinevezett Mladen Krsztajics lett a szerb válogatott szövetségi kapitánya. A 43 esztendős szakember játékosként csaknem egy évtizeden át erősítette a Bremen és a Schalke együttesét, az előbbi állomáshelyén Lisztes Krisztián is a csapattársa volt.

Krsztajics irányítja a szerbeket a világbajnokságon Fotó: Getty Images/Srdjan Stevanovic

A helyi szövetség (FSS) sportigazgatója, Goran Bunjevcsevics pénteken jelentette be, hogy a 43 éves szakember irányítja a válogatottat a jövő nyári oroszországi világbajnokságon. A balkáni csapat sorrendben Costa Ricával, Svájccal, majd Brazíliával mérkőzik a csoportkörben.

Elődjének, a nemzeti csapatot a vb-re kivezető Szlavoljub Muszlinnak azért kellett távoznia a selejtezősorozat után, mert az FSS elnöke, Szlavica Kokeza akarata ellenére nem tartott igényt a Lazio középpályására, a remek formában játszó Szergej Milinkovics-Szavicsra, aki a szövetség vezetői szerint a nemzeti csapat vezéregyénisége lehet a következő tizenöt évben – írja az MTI.

Szerbia ezt megelőzően 2010-ben szerepelt utoljára nagy tornán, azóta sorozatban két Európa-bajnokságra és egy világbajnokságra nem jutott ki.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik