Nemzetközi foci

Király nem gondol a visszavonulásra: a szürke mackó kultusza tovább él

A kapus kisfia apja örökébe lép.

Hosszabb interjút készített a Bild a Swietelsky Haladás kapusával, Király Gáborral. A lap kiemeli: a szürke mackónadrágjának is köszönhetően világhírnévre szert tevő válogatott-rekorder és „kultikus kapushős” április elsején ünnepli 42. születésnapját, de nem gondol a visszavonulásra.

Ezt láttad már?
Vandalizmus: mecsetre támadt az élvonalbeli focista – VIDEÓ

– Az élvonal legidősebb játékosa vagyok, miközben csapatunkban szerepel a 17 éves Kiss Tamás, aki pedig a legfiatalabb a mezőnyben. Tamás csupán három hónappal idősebb lányomnál, Viktóriánál.

Ezért folytatja

– Még mindig nagyon motivált vagyok. Minden nap szívesen állok munkába, remekül érzem magam a csapatban. Itt nőttem fel, majd tizennyolc évig légióskodtam – miközben mindig is az volt a célom: itthon, az új stadionban is játszani még.

Király Gábor álma teljesült, hiszen több mint egy hónapja adták át a szombathelyiek új létesítményét.

– Az új otthonunkban három-három pontot szereztünk a Ferencváros és a Videoton ellen is, őrület volt. Ez olyan, mintha a Bayern Münchent és a Borussia Dortmundot is legyőznéd. A sikereknek köszönhetően nem a kiesőhelyen telelünk. Michal Hipp személyében új, karakteres edző került a csapat élére.

Királyéknak nagyon megy az új stadionban Fotó: Bonyhádi Zoltán

A pályán kívül is aktív a kapus

– A negyvenedik születésnapom alkalmából megnyitottam a K1RALY SHOP-ot, ahol saját kollekcióm érhető el – szürke nadrágok, kesztyűk és sok más egyéb saját termék található meg a kínálatban. A szürke alsót már a tizenhárom éves fiam, Mátyás is viseli, aki jelenleg a Haladás U14-es csapatában véd.

A Bild azt is megjegyezte: ha 2019-ben Király visszavonul – szerződése eddig él a Haladásnál – a szürke mackó kultusza tovább élhet kisfiának köszönhetően.

Son like dad #gaborkiraly #kiralygabor #schlabberhose #greybottom #szurkemackonadrag #hun #csakegyutt #ig_magyarorszag #jogginghose

Király Gábor (@kiralygabor1) által megosztott bejegyzés, Júl 25., 2016, időpont: 10:39 (PDT időzóna szerint)

Olvasói sztorik