Nemzetközi foci

Ők lesznek a téli átigazolási időszak sztárjai

Ez a 18 futballista szinte biztosan klubot vált januárban.

Nyakunkon a téli átigazolási időszak, ezért aSports Illustratedösszegyűjtötte, kik lesznek a következő hetek főszereplői. A szaklap szerint a piacot az is befolyásolhatja, hogy a Premier League, a La Liga, a Bundesliga és a Ligue 1 bajnoki címéért zajló versenyfutás nem ígérkezik valami izgalmasnak, valószínűleg egyedül a Serie A-ban és a Bajnokok Ligájában lesz kiélezett a hajrá.

Ezt olvastad már?
MU: Nem akar hosszabbítani, távozik Mourinho kedvence

Ne feledjük, hogy egyrészt aki ősszel már pályára lépett a BL-ben, az tavasszal nem játszhat egy másik klub színeiben az európai elitligában, másrészt a világbajnokság előtt fél évvel mindenkinek fokozott körültekintéssel kell döntenie a sorsát illetően.

Pierre-Emerick Aubameyang, Borussia Dortmund

Marad, vagy megy? Ez mindig kérdés Aubameyang kapcsán, most viszont úgy tűnik, nincs oka a maradásra. A Bundesligát nem nyerik meg, a Német Kupából és a Bajnokok Ligájából kiestek, őt pedig magatartásbeli problémák miatt többször megbüntették. Nemrégiben hosszabbított szerződést, de ez nem lehet akadálya a távozásának. A Dortmund sokáig ragaszkodott hozzá, de most akkor cselekedne helyesen, ha alaposan megfontolná az ajánlatokat.

A dortmundiak aligha marasztalják a gaboni csatárt Fotó: Elmar Kremser / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA

Ross Barkley, Everton

Már nyáron klubot váltott volna, de akkor egy sérülés megakadályozta ebben. Az Evertonnak azóta új edzője van, ám ez nem jelenti azt, hogy Barkley feltétlenül maradni akar. Nagyon szeretne bekerülni a világbajnokságra utazó angol válogatottba, erre pedig akkor van nagyobb esélye, ha a Premier League valamelyik meghatározó csapatában futballozik, bár a Chelsea vagy a Tottenham valószínűleg nem tudna annyi játékidőt biztosítani számára, mint a liverpooli együttes.

Hatem Ben Arfa, Paris Saint-Germain

A PSG valószínűleg el fogja adni néhány játékosát, hogy megfeleljen a pénzügyi követelményeknek. Miután Neymar és Kylian Mbappé alkalmazása szokatlanul magas költségeket emészt fel, Ben Arfa távozása a legesélyesebb. A hírek szerint Claude Puel vezetőedző a Leicester Cityhez csábítaná, ők ketten Nizzában már dolgoztak együtt.

Emre Can, Liverpool

Lehet, hogy csak nyáron távozik, amikor lejár a szerződése, és az angol klub nem kap érte pénzt, de az is lehet, hogy már télen megválnak tőle, hogy ne járjanak rosszul anyagilag. A Juventus, a Bayern München és a Borussia Dortmund is érdeklődik iránta, de a német válogatott sokoldalú, 23 éves futballistája iránt máshonnan is érkeznek majd ajánlatok, ez szinte biztos.

A török származású német játékos is klubot válthat a közeljövőben Fotó: Europress

William Carvalho, Sporting CP

Egy ideje már emlegetik, hogy a Premier League-be igazolhat, de ez eddig még nem jött össze. Ha a lisszaboni klub elegendő pénzt kapna, biztosan elengedné őt a West Ham Unitedhez vagy az Arsenalhoz, mert a védekező középpályás iránt mostanság ez a két londoni klub érdeklődik.

Philippe Coutinho, Liverpool

Egész nyáron reménykedett, hogy Barcelonába kerülhet, de ebből nem lett semmi. A Liverpool ugyanabban a helyzetben van, mint néhány hónappal ezelőtt: nem szükséges eladnia kulcsjátékosát, hiszen hosszú távú szerződéssel rendelkezik, vagyis ebben az esetben is a pénz lehet a döntő tényező. Coutinho a nyári huzavona ellenére jól játszik, nagyon fontos tagja a csapatnak, vagyis a klub veszélyeztetné a saját törekvéseit, ha elengedné.

Stefan De Vrij, Lazio

A 25 éves védő nem kötelezte el magát hosszabb időre a római klubbal, és a nyári vébén nem lesz érdekelt a hollandok kudarca miatt. A Liverpool vele szeretné megerősíteni a hátvédsorát, de más jelentkezőkre is számítani lehet.

Ángel Di María, Paris Saint-Germain

Ben Arfához hasonlóan Di María is a költségcsökkentés miatt távozhat Párizsból. A nyár folyamán közel állt a Barcelonához, de végül maradt, és a bajnoki mérkőzések több mint felén kezdő volt.

Lehet, hogy elköszönnek a párizsiak argentin légiósától Fotó: Europress

Gianluigi Donnarumma, AC Milan

Furcsa ügy, hiszen a szurkolók azzal vádolják, hogy mohó, és nem kellően elkötelezett a klub iránt. A milánóiak végignézhetik, ahogyan saját nevelésű kapusuk kisétál az ajtón. Ehhez hozzájárulhat a rendezetlennek tűnő tulajdonosi háttér, Mino Raiola ügynöki tevékenysége, illetve az, hogy a 18 éves játékos nem írt alá új szerződést a nyár folyamán.

Julian Draxler, Paris Saint-Germain

Rá ugyanaz igaz, ami Ben Arfára és Di Maríára. A német futballistának a világbajnokság közelsége miatt mindenképpen játéklehetőségre van szüksége. Nemrégiben igazolt Párizsba, de ha gazdasági okok miatt a klubnak szüksége van a pénzre, akkor bizony megválnak tőle.

Nabil Fekir, Lyon

A Ligue 1 góllövőlistáján holtversenyben a harmadik helyen áll 13 találattal, vagyis kettővel többször volt eredményes, mint Neymar. A 24 éves futballista kapcsán már régóta emlegetik, hogy a Premier League-ben folytatja, és az Arsenal számára ideális jelölt lenne, hiszen korábbi csapattársával, Alexandre Lacazette-vel szerepelhetne együtt. A Lyon a harmadik helyen áll a bajnoki tabellán, kilenc ponttal lemaradva a PSG mögött, ezért talán ezúttal is meg akarja tartani tehetséges játékosát.

Az Arsenalnél sokat gondolnak a francia Lyon csatárára Fotó: Romain Biard / DPPI

Leon Goretzka, Schalke

A 22 éves játékos még nem írt alá új szerződést jelenlegi klubjánál, és h ez így marad, nyáron ingyen távozhat, ami a Schalke számára borzasztó hír lenne. Akinek most van rá szüksége, komolyan a zsebébe kell nyúlnia. Talán érdemes lenne maradnia, hiszen Schalke jelenleg a második helyen áll a Bundesligában, és nagy valószínűséggel jövőre indulhat a Bajnokok Ligájában, amit azok az angol csapatok nem feltétlenül mondatnak el magukról, akik le akarják igazolni.

Thomas Lemar, Monaco

A klub azt állítja, Lemar januárban nem eladó, a távozására a nyár folyamán van nagyobb esély, de jól tudjuk, hogy a vezetők nyilvános megjegyzései nem mindig mérvadók. Az Arsenal a nyári időszak utolsó napján 100 millió eurót adott volna érte. Most már kiestek a Bajnokok Ligájából, a Ligue 1-ben kilenc pont a hátrányuk a PSG mögött, úgyhogy alaposan meg kell fontolniuk, hogyan döntenek. Az Arsenal és a Liverpool a két legjelentősebb érdeklődő.

David Luiz, Chelsea

A Barcelona állítólag már meg is kezdte a tárgyalásokat a Chelsea-vel. Antonio Conte vezetőedzőnél kegyvesztetté vált a 30 éves középhátvéd, aki a Kínába távozó Javier Mascheranót pótolhatja. Ne feledjük, hogy a londoniak egyszer már megváltak tőle, hiszen 2014 és 2016 között a PSG-ben futballozott.

David Luiz a Barcelona védelmének középpontjába kerülhet Fotó: MATTEO CIAMBELLI / NURPHOTO

Henrih Mhitarjan, Manchester United

Az előző szezonban jól illeszkedett José Mourinho csapatába, idén viszont sok időt kellett kihagynia sérülés miatt, és azóta sem játszik valami sokat. A kérdés, hogy vajon visszatérhet-e a Borussia Dortmundhoz? Joachim Watzke klubigazgató szerint nem. Van más lehetősége is, hiszen a hírek szerint az Internazionale is keresi.

Mesut Özil, Arsenal

A szezon végén lejár a szerződése, és a sorsáról hónapok óta pletykálnak, találgatnak. Létfontosságú tagja az Arsenalnak, és Arséne Wenger menedzsernek továbbra is meggyőződése, hogy új szerződést fog kötni. Ez persze nem jelenti azt, hogy a játékos is feltétlenül ezt akarja.

Alexis Sánchez, Arsenal

Özilhez hasonlóan neki is csak jövő nyárig szól a megállapodása, és rengeteget beszélnek arról, hogy a nyáron ingyen elhagyja klubját a Manchester City kedvéért. Nincs kétség afelől, hogy az Arsenalban több szerep jut neki, mint amennyit Guardiola együttesében kapna, de nem úgy tűnik, hogy hosszú távra tervez jelenlegi klubjánál. Az Arsenal készpénzre válthatná ezen a télen, nélküle viszont nem biztos a négy közé kerülésük a bajnokságban.

Anglián belül válthatna klubot Alexis Sánchez Fotó: Getty Images

Virgil van Dijk, Southampton

A nyár folyamán hetekig terjedtek pletykák arról, hogy a Liverpoolban folytatja, és bár maradt a Southamptonban, a vörösök még mindig nagyon szeretnék átigazolni. A Manchester City is képben van, ami ugyancsak csábító lehetőség a holland védő számára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik